avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident - instrainare autovehicul
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident - instrainare autovehicul

Buna ziua,

am nevoie de un raspuns avizat....
Am imprumutat / instrainat autoturismul uniu prieten acum cca 3 luni, urmand sa perfectam actele de vanzare cumparare luna acesta. In acest interval de timp el a avut un accident si am fost cautat de Politie acasa (nu m-au gasit...) spunand ceva de fuga de la locul accidentului. Intrebarea mea este: LA CE RISCURI SUNT EXPUS EU ? tinand cont ca nu am condus masina, desi este inca inregistrata pe numele meu

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cusmanm , utilizator 13:58, 25 Septembrie 2011
aveti act de vanzare cumparare sau ceva macar scris de mana???
Daca nu aveti nici-un act si nici martor care sa confirme ca nu ati fost dv la volan la data nominalizata pt eveniment atunci este vb de o infractiune si veti suporta un proces penal. Intrebarea este care au fost urmarile evenimentului?
Persoana care a fost la volan poate confirma acest fapt - ca el a condus autoturismul la data producerii accidentului. El foloseste masina de cca 1 an si jumatate, insa nu am reusit sa facem actul de vanzare/cumparare pana acum :-(
In urma accidentului (cu un mijloc de transport in comun - autobuz) au rezultat avarierea usoara a autovehucului - inregistrat pe numele meu si ... autobuzul nu a fost zgariat usor lateral.
asta nu i fuga de la locul accidentului....trebuia sa te prezinti in24 de ore la politie sau la asigurari impreuna cu celalat sofer si nu se intampla nimic......acum se va suspenda un permis si atat intrebarea este al cui?
Cel caruia i-am lasat masina sa o foloseasca nu va nega ca el a fost la volan...
Eu pot pati ceva pentru ca "am instrainat autovehiculul" ? Din cate stiu, acum trebuie declarat la Politie, numele celui care foloseste autovehicolul, DOAR la cererea autoritatilor/Politiei...sau NU ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca DanilaMarilena DanilaMarilena Buna seara, am o intrebare cu privire la asigurarea Rca. Eu daca sunt proprietara unui autoturism sunt obligata sa incei rca in momentul in care l-am ... (vezi toată discuția)
Responsabilitati accident euroloser euroloser Buna ziua Un barbat cu permisul de conducere anulat s-a urcat la volan dupa ce a consumat alcool. A incercat sa depaseasca un autobuz dar soferul acestuia ... (vezi toată discuția)
Asigurare casco instrainare alinaflorentina123 alinaflorentina123 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pe urmatoarea speta: - am cumparat un auto prin contract de vanzare cumparare din Romania; vechiul ... (vezi toată discuția)