avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

rca

Buna seara, am o intrebare cu privire la asigurarea Rca. Eu daca sunt proprietara unui autoturism sunt obligata sa incei rca in momentul in care l-am achizitionat? Sotul mea a condus masina, a avut accident cu avarii usoare, iar eu conform celor spuse de agentul de politie sunt pasibila de amenda in valoare de 1000 ron, avand in vedere ca autoturismul este cumparat de cca 3 saptamani? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2013
DanilaMarilena, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 08:59, 2 Aprilie 2013
Polita RCA se incheie pe numele persoanei inscrise in documentele de identificare a autovehiculului.Asigurarea este obligatorie pentru toate autovehiculele inmatriculate sau supuse inmatricularii pe teritoriul Romaniei..Odata cu incheierea contractului de vanzare-cumparare si cu transmiterea catre dv. a proprietatii autovehiculului,va revine obligatia incheierii RCA,Ca sa va deplasasti in conditii de legalitate pe drumurile din Romania, indiferent de timpul scurs de la achizitionarea autoveehiculului,trebuie s aincheiati acest RCA.
Asigurarea RCA se incheie pe numele proprietarului in momentul achizitiei autoturismului. Amenzile de regula sunt emise pe numele proprietarului, dar daca in trafic este surprinsa alta persoana la volan, atunci aceasta va suporta consecintele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca logofatu logofatu Daca exista un proprietar si un utilizator al aceleiasi masini, cand se incheie asigurarea RCA pe numele cui se incheie (asigurarea este a masinii dar pretul ... (vezi toată discuția)
Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)
Este pasibil de amendă pentru lipsa rca proprietarul unei mașini parcate pe spațiul public? mic57 mic57 Legea 132/2017 prevede la art.3 obligatia proprietarului de a incheia asigurare RCA. Daca un autovehicul nu are RCA si nu este surprins in trafic ci se afla ... (vezi toată discuția)