Daca exista un proprietar si un utilizator al aceleiasi masini, cand se incheie asigurarea RCA pe numele cui se incheie (asigurarea este a masinii dar pretul ei este in functie de varsta proprietarului sau utilizatorului?)? Problema este de diferenta de varsta deci implicit valoarea politei RCA.
In cazul producerii unui accident cu utilizatorul ( tanar) la volan asiguratorul plateste despaguburi masinii avariate de acesta ?
autovehiculul sa fie inmatriculat / supus inmatricularii sau inregistrat in Romania
asiguratul sa fie persoana inscrisa in documentele de identificare a autovehiculului / persoana pe numele careia urmeaza sa se inmatriculeze autovehiculul (este valabil si in cazul autovehiculelor achizitionate in leasing)
prezentarea documentelor de identificare ale autovehiculului - certificat de inmatriculare/ carte de identitate / document care atesta dreptul de proprietate al persoanei care urmeaza sa inmatriculeze autovehiculul.
Daca va referiti la cazul in care proprietarul, persoana fizica, ofera masina spre folosinta unei alte persoane, atunci RCA-ul se incheie numai pe numele proprietarului.
Daca masina este condusa de o alta persoana decat proprietarul, asigurarea RCA va acoperi prejudiciul produs in cazul unui accident. Exceptand bineinteles situatiile cand masina e condusa de o alta persoana fara consimtamantul proprietarului (de exemplu in cazul furtului).
Rca
DanilaMarilena
Buna seara, am o intrebare cu privire la asigurarea Rca. Eu daca sunt proprietara unui autoturism sunt obligata sa incei rca in momentul in care l-am ... (vezi toată discuția)
Rca
cristianx004
de curand am cumparat o masina sh ....daca o inmatriculez pe numele meu trebuie sa ii fac alt rca?acesta este valabil pana la sfarsitul anului....rca nu se ... (vezi toată discuția)
Rca
ContSters79003
buna seara!
a expirat polita rca ieri. daca vand masina maine, poate cumparatorul sa incheie o asigurare rca pe numele lui pe baza contractului de ... (vezi toată discuția)