am o casa construita in 1920 si as vrea sa o daram sa fac constructie noua, insa vecinul din spate si-a construit de mai multi ani, legat de peretele casei mele o magazie, fara acordul meu. Daca daram casa inseamna sa ramana fara peretele din spate al magaziei. Cum pot proceda pentru a darama casa fara probleme?
Trebuie sa detineti un proiect de demolare a casei vechi si un proiect de ctie. casa noua, iar in baza acestora sa solicitati de la primarie autorizatie de demolare si constructie.
Anterior puteti notifica vecinul, in scris, prin posta cu confirmare de primire ca intentionati sa demolati casa veche pentru a construi alta noua si sa-si construiasca peretele care va disparea la o distanta de 0,5 m (prevazuta de Codul civil) de streasina casei noi, Streasina casei noi a dvs. nu poate depasi linia de hotar.
Multumesc pentru raspuns. Dar cum fac daca vecinul nu vrea sa-si construiasca peretele pe partea lui de teren? Este un om dificil cu care nu prea te poti intelege.
Daca nu vrea poate ramane fara perete pe partea respectiva in conditiile in care dvs. ati parcurs pasii mentionati in mesajul meu anterior.
Oricat ar fi de artagos, si vecinului dvs. ii sunt aplicabile prevederile Codului civil.