avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... demolare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

demolare casa

am o casa construita in 1920 si as vrea sa o daram sa fac constructie noua, insa vecinul din spate si-a construit de mai multi ani, legat de peretele casei mele o magazie, fara acordul meu. Daca daram casa inseamna sa ramana fara peretele din spate al magaziei. Cum pot proceda pentru a darama casa fara probleme?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:17, 11 Aprilie 2018
Cine a depasit hotarul ?
Trebuie sa detineti un proiect de demolare a casei vechi si un proiect de ctie. casa noua, iar in baza acestora sa solicitati de la primarie autorizatie de demolare si constructie.
Anterior puteti notifica vecinul, in scris, prin posta cu confirmare de primire ca intentionati sa demolati casa veche pentru a construi alta noua si sa-si construiasca peretele care va disparea la o distanta de 0,5 m (prevazuta de Codul civil) de streasina casei noi, Streasina casei noi a dvs. nu poate depasi linia de hotar.
Multumesc pentru raspuns. Dar cum fac daca vecinul nu vrea sa-si construiasca peretele pe partea lui de teren? Este un om dificil cu care nu prea te poti intelege.
Daca nu vrea poate ramane fara perete pe partea respectiva in conditiile in care dvs. ati parcurs pasii mentionati in mesajul meu anterior.
Oricat ar fi de artagos, si vecinului dvs. ii sunt aplicabile prevederile Codului civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Streasina in curtea mea just_me_12345 just_me_12345 Buna ziua! Vecinul meu a construit casa pe hotar, cu intreaga streasina (aproape un metru) pe terenul meu, si burlane puse aiurea, care nu isi indeplinesc ... (vezi toată discuția)
Obtinere autorizatie constructie magazie in curte dupa constructie. CosminDVD CosminDVD Buna Am inceput constructia unei magazii( fundatie + zidire caramida + acoperis tabla) , fara autorizatie de constructie. Mentionez ca nu e gata inca ... (vezi toată discuția)
Distanta legala intre case vecine mmem mmem Buna ziua, Vreau sa construiesc o casa pe o parte cat mai mare din terenul pe care il detin. Vecinul din stanga are casa in granita cu terenul meu unde va ... (vezi toată discuția)