avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... bilete la ordin avalizate in nume personal
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

bilete la ordin avalizate in nume personal

Am urmatoarea situatie:
creanta de peste 10,000 ron pt care am solicitat deschiderea procedurii insolventei impotriva debitoarei.
Creanta este garantata prin BO avalizate in nume personal.
Administratorul debitoarei incearca sa ne convinga sa acceptam o cesiune de creanta, dorind sa plateasca de pe o alta firma, esalonat
(administratorul debitoarei sustinand ca nu vom avea ce executa sau recupera prin procedura insolventei)
Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: ginnyy , utilizator 14:18, 27 Octombrie 2009
dintre doua rele alegeti-o pe cea mai putin rea. sfatul ar fi sa acceptati o cesiune de creanta, modalitate juridica, care in conditiile actuale economice, va ajuta mai mult decit procedura insolventei. mai bine cu mai putini bani si capatati mai des decit deloc... oricum hotarirea finala va apartine!
cesionarul trebuie sa aiba o datorie fata de debitorul cedat? trebuie sa indeplineasca anumite conditii?

multumesc
Cesionarul nu trebuie sa aiba vreo datorie fata de debitorul cedat, iar ca singura formalitate este notificare cesiunii catre debitorul cedat. oricum, ar fi bine ca prin contractul de cesiune de creanta sa va luati anumite garantii - in prezent puteti oricum sa va indreptati impotriva avalistului - solicitati o garantie similara, respectiv fidejusiunea in nume personal a administratorului.
exista riscul ca respectivul sa incerce prin aceasta cesiune sa evita sa fie executat silit asupra bunurilor personale.
mai bine va adresati unui avocat.
Pot insera o clauza in contractul de cesiune, prin care, in cazul in care cesionarul nu achita una din rate, contractul de cesiune va inceta de drept, debitorul cedat fiind obligat in continuare la plata sumei ramase de achitat?

cesionarul va avea la dispozitie o actiune in regres impotriva debitorului cedat pentru recuperare sumelor achitate cedentului in numele debitorului cedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bo avalizat anders anders Buna ziua. Fiind asociat intr-o societate comerciala am avalizat un bilet la ordin ca garantie pentru un credit luat de societate. Am cesionat partile sociale ... (vezi toată discuția)
Ce inscris trebuie intocmit in cazul in care debitorul persoana juridica, doreste sa achite datoria? ddianna ddianna Buna ziua, Persoana juridica are de recuperat o suma de bani, de la o societate comerciala. Ce inscris pot intocmi, prin care, administratorul societatii ... (vezi toată discuția)
De ce cere banca unei p.f.sa avalizeze un bo emis de o p.j.? gori macovei gori macovei Am luat mereu credite pe firma. Mereu bancile si-au luat masuri impotriva excrocilor. Nesimtindu-ma, nu m-a deranjat nici ca voiau BO in alb - si chiar ... (vezi toată discuția)