avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi concubini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi concubini

Sunt intr o relatie de concubinaj de 22 de ani cu barbatul cu care am fost casatorita anterior. Acum 10 ani am facut o casa care este exclusiv pe numele lui deoarece a fost facuta cu bani din vanzarea unor terenuri ale parintilor lui. In caz de separare eu am vreun drept? Mentionez ca am avut servici tot timpul
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 18:04, 10 Aprilie 2018
Buna ziua,
Legal aveti dreptul la 1/2 din ce ati investit din banii castigati impreuna dar doar in urma unui proces privind imbogatirea fara justa cauza.
Daca acel imobil este construit exclusiv din banii lui nu aveti niciun drept nici ca concubina nici ca sotie.
Oricum, ca concubina nu aveti niciun drept nici in cazul unei separari nici in cazul unui deces al lui inaintea dumneavoastra.
Ultima modificare: Marți, 10 Aprilie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare fara sa consulte cu sotia Cosrot Cosrot Buna ziua. Sunt impreuna cu sotul meu de peste 40 ani insa necasatoriti. Acum aproximativ 35 ani, sotul meu a cumparat un loc de casa in comuna Pantelimon. Am ... (vezi toată discuția)
Concubinaj handsu handsu Daca in cadrul unui concubinaj femeia contribuie la constructia unei case cu o suma importanta ,fapt pe care barbatul recunoaste printr-o declarate olograf ... (vezi toată discuția)
Partaj din concubinaj dorintanase2005 dorintanase2005 Intrebarea mea este urmatoarea:tatal meu,traieste in concubinaj de ~ 8 ani .Are o casa cumparata cand era vaduv(si-n actul de vanzare-cumparare este ... (vezi toată discuția)