avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nota de lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nota de lichidare

Buna ziua,
Nota de lichidare este obligatorie?Sm inteles ca ar fi intrat in vigoare si legea care impune existenta notei de lichidare?
Stiti ceva?exista un anume model?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:02, 11 Aprilie 2018
Senatorii au votat favorabil un proiect de lege care vizeaza eliberarea notei de lichidare in termen de 3 zile de la incetarea contractului de munca.

Forma adoptata de Senat in 19.03.2018
[ link extern ]

Camera Deputatilor - evolutie proces legislativ
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulumesc,
in cazul incetarii contractului de munca, angajatorul pe langa adeverinta de vechime, adeverinta cu stagiu de cotizare, decizia de incetare pe care le va elibera fostului angajat, va trebui sa elibereze si adeverinta cu toate veniturile realizate pe perioada lucrata?plus raportul/salariat din revisal?
1. La încetarea activităţii salariatului, angajatorii au obligaţia să îi elibereze acestuia o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, precum şi un extras din registru.

2. De asemenea, la incetarea c.i.m., angajatorii pot sa elibereze si adeverinta de somaj, chiar daca nu se beneficiaza de acesta.

3. Potrivit prevederilor art.81 alin.(2) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, angajatorii au obligatia de a elibera salariatilor sau fostilor salariati, la cerere, un document care sa cuprinda cel putin informatii privind: datele de identificare ale contribuabilului, venitul realizat in cursul anului, deducerile personale acordate, impozitul calculat si retinut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota / fisa lichidare leuca_luminita leuca_luminita Nota / fisa de lichidare e obligatorie la angajare? In cadrul societatii noastre nu s-au folosit niciodata. In momentul in care salariatul isi inceteaza ... (vezi toată discuția)
Nota de lichidare bebe1986 bebe1986 Este prevăzută obligatorie de către lege nota de lichidare la o noua angajare? Unii angajatori nu oferă nota de lichidare și trebuie sa tot insisti ... (vezi toată discuția)
Acte la plecarea din societate Aryyanna Aryyanna Buna ziua. Am cautat si amgasit pe internet urmatoarele: In cazul incetarii contractului de munca prin acordul partilor, angajatorul are obligatia de a ... (vezi toată discuția)