avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Vechime in munca in USA
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Vechime in munca in USA

Am fost cadru didactic in România între 1985 și 2002 - 17ani. Am emigrat in USA in 2002 și am fost profesor de științe cu norma întreaga între 2003-2017 (14 ani) Înțeleg ca anii lucrați in USA nu vor fi luați in calcul la pensie, dar as vrea sa știu dacă, in cazul ca voi decide sa revin in sistemul de învățământ din România, voi fi încadrată la categoria de vechime 17 ani (numai vechimea din România) sau 31 de ani (suma vechimii din România și USA) Menționez ca in USA au fost luați in calcul cei 17 ani de vechime din România la plasarea pe grila salarială. Va mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2018
62lavricd, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:19, 12 Aprilie 2018
1. Pana la data de 01.01.2011, cand a fost abrogat Decretul nr.92/1976, perioadele de timp lucrate in strainatate de cetatenii romani se dovedesc cu actele originale emise de unitatile la care s-a desfasurat activitatea, in afara de cazurile in care, in conventiile incheiate de Romania cu alte state, se prevede altfel.

Dupa aceasta data, nu mai exista o astfel de reglementare.

2. Perioada de activitatea desfasurata in strainatate poate fi recunoscuta in tara ca si vechime in munca, in afara considerarii ca si stagiu de cotizare pentru pensie. O astfel de reglementare poate fi mentionata in reg.intern al angajatorului din tara sau in ccm aplicabil acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime în muncă Danaioana Danaioana Bună ziua, Vechimea în muncă, dovedită prin carnet de muncă și obținută în Republica Moldova, poate fi luată în considerare la angajare, pentru ... (vezi toată discuția)
Anii lucrati in strainatate se socotesc la transa de vechime? titidorobantu titidorobantu Buna ziua! Am lucrat 16 ani in strainatate ( In Anglia mai precis) si as dori sa stiu daca anii lucrati acolo se iau in considerare la incadrarea in transa de ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca in suedia Radu Husar Radu Husar Salut, am lucrat timp de 5 luni in Suedia si as dori sa stiu daca trebuie sa completez vreun formular sau ceva, si unde trebuie dus, pentru a imi adauga ... (vezi toată discuția)