avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical risc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical risc

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate. Eu ma aflu in concediu de risc maternal(valabil pana la sfarsitul lunii) si ar fi 90 zile de risc maternal luate in total . In data de 7 luna aceasta am nascut din pacate 2 fetite moarte(asfixie intrauterina). Cum procedez in continuare? Tot citesc ca beneficiez de concediu de maternitate, ca in cazul unei nasteri obisnuite...dar..nu stiu cate zile si cine imi acorda in continuarea concediului de risc acest concediu de maternitate...!? Multumesc
Cel mai recent răspuns: AndreeaRebegea , utilizator 17:41, 6 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concediul de maternitate are o durata de 126de zile.

OUG 158/2005
art.24
....
(4) În situația copilului născut mort sau în situația în care acesta moare în perioada concediului de lăuzie, indemnizația de maternitate se acordă pe toată durata acestuia.

Certificatele de concediu medical pentru sarcină se eliberează pentru cel mult 30/31 de zile calendaristice de către medicul de familie sau de către medicul de specialitate obstetrică-ginecologie, care ia în evidență și urmărește pe parcursul sarcinii gravida, până la durata maximă prevăzută de lege.
Nu ma incurca (sau nu se schimba situatia)din cauza faptului ca am fost si inca ma aflu in concediu de risc maternal ?
Multumesc
Concediu de risc maternal nu poate fi acordat in acelasi timp cu concediul de maternitate.
Asta stiu. Ma interesa daca ma incurca dupa ce se termina concediul de risc. Adica la sfarsitul lunii se termina concediul de risc maternal...si pot primi concediul de maternitate....
Si intrebam daca ma incurca in sensul ca.... daca am avut risc.... mai primesc concediu de maternitate tot 126 zile ?
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
AndreeaRebegea, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce nu intrerupeti concediul de risc si solicitati concediul de maternitate ?

Opinia mea este ca , veti primi indemnizatia de la data nasterii copilului si pana la durata maximă prevăzută de lege.

Pentru mai multe detalii intrebati la Casa de Asigurari de Sanatate.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu rm AndreeaRebegea AndreeaRebegea Buna ziua In noiembrie 2017 am ramas insarcinata. In decembrie 2017 ziua 11 am intrat in concediu medical cod 01- 745 . Am continuat cu acelasi cod pana la ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal iulian1983 iulian1983 Buna seara ,imi cer scuze pt asemanarea subiectului meu cu un altul insa as vrea un raspuns concret pe cazul meu deoarece am avut un conflict de idei sa zicem ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie - concediu crestere copil GeorgianaGeorgiana2019 GeorgianaGeorgiana2019 Buna ziua! Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Din data de 5.02.2018-5.05.2018 (90 zile) am fost in concediu medical (sarcina cu risc). Din data ... (vezi toată discuția)