avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Ambasada SUA mi-a reținut pașaportul după interviu ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Ambasada SUA mi-a reținut pașaportul după interviu și mă somează să mă prezint din nou. Ce se poate întâmpla dacă nu mă prezint și îmi abandonez pașaportul acolo?

Buna ziua,

Ieri am sustinut interviul pentru obtinerea vizei turistice pentru SUA. La sfarsitul interviului am fost felicitat ca am obtinut-o, urmand sa primesc pasaportul in 2 zile prin curier. Dupa cateva ore, am primit un telefon de la ambasada sa revin astazi pentru alte intrebari.
Mentionez ca am achizitionat biletele pentru calatoria in SUA printr-o persoana din UK care le cumpara prin carduri furate, iar eu i-am trimis 30% din pretul biletelor, atat mi-a cerut.
Aseara, persoana care mi-a achizitionat biletele m-a contactat sa ma anunte ca a primit mail sa trimita pasaportul meu scanat companiei aviatice de la care a cumparat biletele.
Evident, ca acesta este motivul pentru care am fost chemat azi la alte intrebari de catre ambasada.
De teama, nu m-am prezentat, iar ambasada m-a sunat din nou somandu-ma sa ma prezint maine.
Ce se poate intampla daca nu ma prezint si imi abandonez pasaportul acolo?
Ce se poate intampla daca ma duc?
Mai mentionez ca nu eu i-am trimis banii acelei persoane, ci o prietena care era si ea programat astazi la viza, dar nu s-a prezentat de teama.
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 10:33, 2 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu aveati nimic de ascuns va prezentati la ambasada si aveati o discutie cu personalul abilitat,doar nu va aresta FBI si va trimeteau pachet in America,Este posibil sa nu mai obtineti prea curand viza .
Ambasada nu are puterea de a aresta pe cineva, ei pentru asta tot la Politia romana vor trebui sa apeleze (sau Politia din tara in care isi au sediul).
Din ce spuneti se pare ca stiati ca biletele au fost platite cu carduri furate, o fi bine, o fi rau, ma intreb si eu?
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2018
ludo, utilizator
Pentru ca pot face legatura intre cardurile furate, cumparare si dumneavoastra, eu in locul dumneavoastra m-as prezenta si as incerca sa rezolv orice problema exista chiar scotand bani din buzunar. Nu e de joaca cu americanii. Au mai fost romani extradati pentru diverse probleme si un mandat in SUA + Europa va garanteaza o MARE problema. Cooperati si poate aveti sansa sa scapati.
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2018
GermanAlex, utilizator
Va faceți prea multe gânduri. Prezentati-va și gata. Daca era ceva de râu, nu statea ambasada sa va spune și să vă invite frumos să veniți. :)))
Va suna direct la ușă, alții .
Stați liniștit.
Americanii sunt paranoici in privința securității de aceea cer copii de pe pașapoarte și restul .
Mergeți liniștit și veți vedea că nu se întâmplă nimic.
In caz că va întreabă de bilet, spuneți adevărul, mai puțin faptul că erau de pe carduri furate.
Și gata!

In plus, asta o știți verbal, nu ați participat direct la faptă, și nici nu ați văzut ce si cum, și când s-a întâmplat.
Prin urmare, nu știți nimic.

Bafta la interviu!

Alte discuții în legătură

Green card seliman seliman Cine cunoaste site-ul oficial pe care poti completa fisa individuala in vederea loteriei pentru green card ??? Ce parere aveti despre birocratia si tacticile ... (vezi toată discuția)
Viza sua - cazier duikan duikan daca am cazierul pata pot pleca in america ? am chemare in america pentru a lucra la castiguri si alte activitati legate de teatru in care sunt ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu copilul meu in acest caz? olivia1 olivia1 Problema este urmatoarea. Eu sunt romanca, sotul meu este roman si american. Am locuit cu sotul mu in america 3 ani unde am nascut un copil acolo. De putin ... (vezi toată discuția)