avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce se poate face?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce se poate face?

Buna ziua,
Sunt administratorul unei firme infiintate in 2004,iar in septembrie 2005 i-am suspendat activitatea.De declaratii si alte documente se ocupa un contabil.Eu a trebuit sa plec,iar acum am aflat ca o firma poate avea suspendata activitatea pe o perioada de 3 ani.Din 2006 contabilul nu a mai depus nici o declaratie si nici un act la Administratia Financiara.
As dori sa inchid firma si de aceea va rog daca se poate sa ma ajutati cu sfaturi legate de ce ar trebui sa fac in acest sens si care sunt sanctiunile pentru nedepunerea documentelor.
Va multumesc pentru timpul acordat si pentru raspunsuri.
O zi buna!
Alina.
Cel mai recent răspuns: ContSters69724 , utilizator 19:59, 27 Octombrie 2009
In primul rand ar trebui sa verificati la ONRC starea firmei. Puteti cere un certificat constatator. In functie de asta veti afla care sunt pasii urmatori.
La finante, pentru nedepunere declaratii si bilanturi sunt amenzi destul de piperate. Atentie! Ca sa inchideti firma trebuie sa fiti cu actele contabile si datoriile la zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl cu asociat unic Lally00 Lally00 Buna seara tuturor. Am si eu o problema: trebuie sa dizolv voluntar un SRL cu asociat unic, fara datorii, fara bunuri si nu stiu ce trebuie sa fac. Am inteles ... (vezi toată discuția)
Suspendare sau dizolvare srl ? felicity2001ro felicity2001ro Buna ziua, Sunt impreuna cu sotul meu asociati si administratori cu puteri egale la un SRL infiintat in dec 2006 Nu am avut activitate deloc, dar nici un ... (vezi toată discuția)
Cum scap de un srl ? razvan911 razvan911 Buna ziua, Am infiintat un SRL in 2004 la care sunt unic asociat si administrator. Firma a functionat pana la 1 ianuarie 2005 cand am hotarat sa nu mai ... (vezi toată discuția)