avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa auto

Buna seara,
În anul 2008 am plătit taxa de mediu pt un autovehicul si am vazut la tv ca se poate recupera valoarea de la anaf dar nu mai am niciun document nici măcar chitanța.Cum as putea totusi sa depun cerere pt restiuire?
Mentionez ca masina am vandut-o.
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
marii_loon, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 06:08, 13 Aprilie 2018
Daca masina este pe numele dumneavoastra, va duceti la Financiar, au formulare speciale si cateva anexe (copie buletin, copie talon etc) pe care vi le indica chiar ei. Daca ati vandut-o luati legatura cu propietrarul sa va dea o copie dupa talon in situatia in care nu aveti vreuna prin casa. Daca nu, faceti banul 50% cu el, decat sa ramana statului. El singur nu poate ridica taxa pentru ca, la randul lui, are talon dar nu are buletin. Se poate si fara chitanta. Atentie !! Data limita este 31.08.2018. Vei primii si o dobanda la bani de 0.02/zi adica cam 55% fata de banul platit. Succes !
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
viorel55, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai e nevoie de fotocopii după niciun document, citiți acest articol:
www.avocatnet.ro/articol_480...

Cei care cer înapoi taxele auto plătite în trecut nu vor mai duce niciun document doveditor al plății curând, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 25/2018 privind modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru aprobarea unor măsuri fiscal-bugetare. Actul vizează, printre altele, și modalitatea de restituire a taxei speciale pentru autoturisme și autovehicule, a taxei pe poluare, a taxei pentru emisiile poluante și a timbrului de mediu pentru, fiind deja publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 30 martie 2018.
....
Așadar, nu mai contează dacă beneficiarul are sau nu dovada că a plătit taxa la vremea respectivă, pentru că paragraful de mai sus înlocuiește cerința ca el să anexeze la cererea de restituire dovada taxei (originalul sau o copie). De asemenea, nu mai e necesară nici copia după talon sau după cartea de identitate a vehiculului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto AndresMarius AndresMarius In 2008 am cumparat o masina si am platit taxa de mediu, masina am vandut-o in 2015. Mai pot recupera taxa de la ea fara sa mai am copii de la talon sau cartea ... (vezi toată discuția)
Diferenta taxa poluare vs. taxa de timbru Drujescu Drujescu Buna ziua.Eu am vandut masina si nu pot prezenta cartea masinii si talonul in original.Daca anexez numai copii dupa carte si talon plus copie si original dupa ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare tincuc tincuc Referitor la recuperarea taxei de poluare- precizez că am plătit aceasta taxa în 2008, între timp, autoturismul a fost vândut, mai exact in anul 2011. In ... (vezi toată discuția)