avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare forțată a locului de muncă pentru a mă ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare forțată a locului de muncă pentru a mă obliga să demisionez

Este legal? Joi 12.04.2018 am fost la serviciu dar am fost trimis acasă unde mă aștepta un E-mail prin care eram informat sec că în vederea îndeplinirii sarcinilor de serviciu, incepând cu data de 18.04.2018 urmează să vă desfășurați activitatea la punctul de lucru din Codlea, jud. Brașov. Sunt conducător auto pe o Dacia Dokker. Nu am fost informat pentru ce perioadă nici care sunt condițiile. Eu am salariul minm pe economie și o poprire de 50%, nu pot supraviețui în altă localitate cu banii ăștia. Eu am 56 de ani și lucrez la ei de 3 ani, mama are 80 de ani și este foarte bolnavă, trebuie să o vizitez zilnic pentru că nu are pe altcineva. Nu știu cum să procedez, am fost ales cu dedicație pentru a scăpa de mine știind că nu voi putea accepta mutarea. Un sfat? Vă mulțumesc, cu multă stimă, Irinel Popa
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2018
Irinelpp, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:31, 17 Aprilie 2018
Folositi email-uri de serviciu ?
Nu, au e-mail-ul meu pentru că solicit fluturașul de salariu în fiecare lună, ceilalți nu-l primesc!
Atunci, in aceste conditii , trebuie sa va emita o decizie in acest sens - decizie de delegatie.
Vă salut respectuos. După un schimb de mail-uri am primit decizia de delegare în care se precizează diurna de 1(unu) leu/zi calendaristică și durata de două luni. Nu știu dacă acest cuantum al diurnei este o bătaie de joc sau este ceva legal.
Nu exista niciun text de lege care sa prevada cuantumul diurnei pentru sectorul privat.

Potrivit dispozitiilor dispozițiile art. 2 din H.G. nr. 1860/2006, pentru salariaţii din cadrul companiilor naţionale, societăţilor comerciale şi regiilor autonome la care drepturile salariale se acordă prin negociere, drepturile băneşti pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării în cadrul localităţii, în interesul serviciului, se acordă în condiţiile prevăzute în contractele colective sau individuale de muncă.

In Codul fiscal se prevede expres ca diurna pentru mediul privat este deductibila in limita a 2.5 ori nivelul legal stabilit prin hotărâre a Guvernului pentru personalul din instituţiile publice. Astfel:
- pentru delegatii in tara diurna maxima este de 42.50 lei/zi, care reprezinta de fapt 2.5 ori nivelul stabilit pentru institutiile publice, care la zi este de 17 lei.

Într-adevăr, este bataie de joc acea diurna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna legal angajat sector privat marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este diurna legal ptr.un angajat dintr-un srl. Va multumesc ! (vezi toată discuția)
Diurna pentru 90zile Nastea.B Nastea.B Este corect legal ca diurna primele 30zile sa fie achitata40euro,restul zilelor doar32euro deplasare in Cehia (vezi toată discuția)
Delegatie baloghjoe baloghjoe Buna ziua. Intrebarea mea ar fii cat este delegatia pentru deplasariile in interes de serviciu. Daca cineva poate sa-mi indice textul de lege. Multumesc,. (vezi toată discuția)