avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport strain pentru copil, la iesirea din Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport strain pentru copil, la iesirea din Romania

Buna ziua,

As dori sa stiu daca pot parasi Romania, eu si copilul, in cazul in care eu am pasaport romanesc iar copilul tailandez. Avem si certificatul de casatorie al meu, mama copilului fiind tot de nationalitate tailandeza, insa in Tailanda.

Ca idee: am venit in vacanta doar eu si copilul, folosind la intrarea in Romania pasaportul romanesc al copilului (are si Ro), insa apoi am facut o calatorie in Grecia. La ghiseul de imigrari romanii ne-au oprit imputernicirea din partea mamei, pe motiv ca nu ne va trebui in viitor. Acum mai avem cateva zile si trebuie sa ne intoarcem in Tailanda. Nu voi putea folosi pasaportul romanesc al copilului, deoarece evident nu mai are imputernicirea mamei.
Deci, copilul poate calatori fara aceasta imputernicire, cu pasaportul tailandez?

Alte discuții în legătură

Am nevoie de imputernicirea tatalui ? diana claudia diana claudia as dori sa stiu daca am nevoie de imputernicirea tatalui ca sa plec in romania din italia.avem o fetita de un an care are si certificat si pasaport iar eu in ... (vezi toată discuția)
Pot calatori cu pasaportul pe numele de fata/dinaintea casatoriei? ... Ela87 Ela87 Pot calatori cu pasaportul pe numele de fata/dinaintea casatoriei in Turcia? Sotul si fiul meu au pasapoarte cu numele x (al familiei) pasaportul meu este ... (vezi toată discuția)
Parasire romania cu carte de identitate provizorie AlinaCostin31 AlinaCostin31 Buna ziua.Ma aflu intr-o situatie putin delicata.Sunt cetatean roman cu rezidenta in Belgia.Actele romanesti imi sunt expirate.Casatorita si divortata in ... (vezi toată discuția)