avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare

Buna ziua! Am un domn care a venit la angajare , am primit documentele necesare, dar am o mică problema! Pe adeverința domnului de la medicul de familie scrie ca este suferind de boli cronice dar ca este și clinic sănătos! Îl pot angaja? Faptul ca scrie pe adeverința suferind de boli cronice poate fi o problema pt angajarea lui? Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:25, 15 Aprilie 2018
Buna ziua,
Cu respectiva adeverinta respectiva persoana va merge la medicul de medicina muncii care, dupa un consult, ii va elibera o fisa de aptitudine. Pe fisa respectiva se va mentiona daca este apt de munca, apt conditionat sau inapt.
Nu se poate angaja o persoana fara fisa de aptitudine, intrucat CIM este nul, iar fapta constituie contraventie.
Nulitatea c.i.m.poate fi acoperita și ulterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta medicala pentru concurs angajare marinasimionescu marinasimionescu Buna seara, Am solicitat de la medicul de familie o adeverinta medicala pentru inscrierea la un concurs de angajare. In adeverinta eliberata s-a specificat ... (vezi toată discuția)
Adeverința medicală angajare maddo25 maddo25 Buna ziua! Doresc sa va adresez o întrebare legată de adeverința solicitată la înscrierea unui concurs, dacă este obligatoriu sa fie trecut de medicul de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la munca vallentin67 vallentin67 Am o cunostinta profesoara care sufera de episoade de anxietate.Poate ea preda la scoala? (vezi toată discuția)