Gasiti informatii aici:
www.avocatnet.ro/articol_480...
Orice pensionar poate sa-si calculeze singur pensia daca are copie dupa adeverintele depuse la casa de pensii/ copie dupa carnetul de munca, citeste legea pensiilor aflata in vigoare si a solicitat/ primit buletinul de calcul al pensiei care a stat la baza emiterii deciziei de pensionare de catre CJP.
La televizor se dezbate pe dorinte ale pensionarilor si guvernantilor, nimic concret care sa se regaseasca macar intr-un proiect de lege pus in dezbatere publica. Un proiect de lege completat cu eventuale propuneri aparute in urma dezbaterii publice va ajunge in parlament unde se dezbate articol cu articol si nimeni nu poate sti ce va iesi din parlament. Urmeaza eventuale contestatii la Curtea constitutionala, promulgarea legii si apoi publicarea in MO, moment in care se poate discuta pe ceva concret.
Se dezbat dorinte de genul - sa se ia in calcul lucrul in acord, sporurile ocazionale, orele suplimentare, etc. In legislatia actuala nu sunt prevazute acestea pentru a se lua in calcul la pensie.
Grupele de munca nu s-au regasit in valoarea punctului de pensie pana prin anul 2015 cand au aparut acte normative care au tinut cont de acestea. Au urmat o multime de procese si asa a fost posibila o reclaculare a pensiilor.
In instanta, pensionarii pot fi asistati de catre avocati. De regula, instantele dispun efectuarea de expertize tehnice judiciare si/ sau expertize contabile in dosare vizand calculul pensiilor, expertize care se efectueaza de catre experti/ specialisti tehnici judiciari autorizati de catre MJ.
Pentru calcul pensie gasiti informatii aici:
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Program garatuit de calcul pensie gasiti aici:
[ link extern ] /