avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum inregistrez avansul la o lucrare?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum inregistrez avansul la o lucrare?

Buna ziua!Am o firma de constructii,cum inregistrez avansul pa care il primesc pentru o lucrare?
Cel mai recent răspuns: miluc , utilizator 20:14, 29 Octombrie 2009
Buna ziua !
Simplu : la intrari ( incasari).
Cu stima !
Emiteti factura:
4111 = %
419
4427

Daca incasati banii prima data, factura se emite pina in data de 15 a lunii urmatoare.

Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2009
t.simona, utilizator
multumesc! iar la sf. lucrarii am: 4111=%
704
419-in rosu
4427?
daca am deviz ,trb sa am si contract?

In contabilitate se cer acte.
Parerea mea este ca va trebuie contract.
dobreg a scris:

multumesc! iar la sf. lucrarii am: 4111=%
704
419-in rosu
4427?
daca am deviz ,trb sa am si contract?

Nota este corecta.
Prima data trebuie sa aveti contract in care sa fie specificate toate conditiile derularii lucrarilor: plata avansurilor, perioada de decontare, perioada devizelor, etc.
Pe masura derularii lucrarilor, la termenele specificate in contract se intocmesc devizele.
Daca aveti devize va trebui sa inreg valoarea partiala a lucrarii pe ct 332 "lucrari si serv in curs de executie" in corespondenta cu 711.

Alte discuții în legătură

Note contabile constructii previas previas firma se ocupa mai recent cu executarea lucrarilor de constructii si as dori sa stiu daca notele contabile sunt corecte 5121=419 avans client 411=419,4427 ... (vezi toată discuția)
Constructii deviz si avans radu7705 radu7705 o societate factureaza in prima luna un avans de 100.000 +TVA pentru efectuarea unei constructii pe care o si incaseaza ( total incasat 124.000). In cursul ... (vezi toată discuția)
Venituri in avans birta birta o incasare prin banca pentru firma constructii in decembrie 2009 poate fi operata in 472 fiind lucrari ce se vor executa in 2010 deci si cheltuielile se vor ... (vezi toată discuția)