avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute

Buna ziua,

Sunt proprietarul unui teren in servitute(fond aservit) si as dori sa imi spuneti,daca proprietarul fondului dominant este obligat la plata unei despagubiri in cazul efectuarii unei lucrari de canalizare pe terenul pe care il detin(conf. art. 6210 Cod Civil)?
In plus, as dori sa imi spuneti daca ii pot solicita acestuia si plata a 50% din impozitul anual pe teren .

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Alee de servitute Ionescu_Vladimir Ionescu_Vladimir Buna ziua. Am un teren de aproximativ 500m la care accesul se poate face pe o alee de servitute constituita cu vecinii mei ( fratii mei). Pentru a ajunge la ... (vezi toată discuția)
Teren servitute SirazinSimion SirazinSimion Buna ziua, Proprietarul fondului aservit este obligat sa ii permita proprietarului fondului dominant accesul de trecere(servitute de trecere) . In ... (vezi toată discuția)
Servitute ONU EMIL ONU EMIL Detin un teren cu acces la asfalt 17m si lung. 138 m.Intre acest teren si urmatorul proprietar exista o fasie de 3m lasata ca acces de un proprietar care ... (vezi toată discuția)