avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... CASS la pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

CASS la pfa

Daca am venituri anuale de 6000 lei( 500lei/luna x 12 luni) pe PFA,deci nu trebuie sa platesc CASS,atunci cum pot beneficia de servicii medicale ?sau trebuie sa platesc 2280 la sanatate,plus impozit,deci jumatate sa dau la stat,asta fara contributia la pensii.Daca vreau si pensie nu mai am din ce plati 25% din salarul minim?Se poate plati mai putin la sanatate ?era o varianta sa platesti pt.6 luni si sa fii asigurat 12 luni?
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:51, 17 Aprilie 2018
Chiar daca sunteti cu veniturile nete estimate de la pfa sub plafon, daca nu optati sa platiti cass nu veti fi asigurat la sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire plata optionala cass pt pfa RalS RalS Buna ziua, Am o nelămurire legată de plata CASS pt un PFA în sistem real. Până anul trecut am fost și salariată însă din septembrie 2021 am ... (vezi toată discuția)
Pensie si sanatate 2018 marin05 marin05 Buna ziua, daca o PFA la norma de venit, a avut in 2017 norma de venit in valoare de 15 000 lei, in 2018 este obligata la plata pensiei si sanatatii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Sunt asigurata daca primesc venituri din chirii? AndreeaZhao AndreeaZhao Salutare tuturor! Mai sunt asigurata daca am venituri din chirii? (vezi toată discuția)