Buna ziua, inrebarea mea este ; In ce categorie de munca, imi permite legea, sa pot fi angajat 4ore/zi ? Am incercat ca agent de paza dar, m i s a spus, ca nu mai angajeaza pens gr lll, pentru ca nu i mai permite legea. Ce mi ramane de facut ? Nu pot trai cu 520 lei/zi.......
Cine v-a spus asa v-a indus in eroare ... legea permite persoanelor pensionate de gradul III de invaliditate sa cumuleze pensia cu salariul in baza unui c.i.m. cu durata maxima a timpului de munca de 4 ore/zi.
Legea 263/2010
art.118
(1) În sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități dependente, așa cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, următoarele categorii de pensionari:
....
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum și copiii, pensionari de urmaș, încadrați în gradul III de invaliditate;
....
art.69
În raport cu gradul de reducere a capacității de muncă, invaliditatea este:
.....
c) de gradul III, caracterizată prin pierderea a cel puțin jumătate din capacitatea de muncă, persoana putând să presteze o activitate profesională, corespunzătoare a cel mult jumătate din timpul normal de muncă.