Buna seara, sunt jurist incepator si prestator servicii (mai exact promotii) cu firma, am facut contract de prestari servicii cu o alta firma ca sa ii facem publicitate prin intocmirea de niste sondaje intr o locatie. am semnat contractul pe o perioada de 6 zile, incepand din data de 17.04.2018 dar in 17.04.2018 ei au avut ceva probleme tehnice, sau asa spun si nu s-a tinut evenimentul azi, 17.04.2018. cand am semnat mi-au dat un avans, pt ca asa am, stipulat eu in contract si am mai stipulat clauza penala: "in cazul in care beneficiarul doreste sa denunte unilateral contractul in ziua evenimentului, datoreaza prestatorului penalitati egale cu valoarea contractului" si "avansul se va retine de catre prestator in cazul in care beneficiarul doreste denuntarea unilaterala a contractului anterior evenimentului ". Eu raman cu avansul si atat?
Deci nu este prevazut explicit in contract. Mie nu-mi par echivalente, cererea de denuntare unilaterala ar trebui sa fie o manifestare activa si neechivoca de vointa, asa cum a fost si incheierea contractului.
Presupun ca este stipulat in ce mod aceasta manifestare de vointa ar trebui comunicata celeilalte parti?
Presupun ca s-a prevazut in ce mod vor fi suportate riscurile in cazul aparitiei unor evenimente care nu tin de vointa partilor dar care ar putea impiedica derularea contractului la termene prevazute acolo si prin urmare ar cauza pierderi economice?
s-a stipulat in contract doar ca " niciuna dintre partile contractante nu raspunde de neexecutarea la termen sau si de executarea in mod necorespunzator - total sau partial - a oricarei obligatii care ii revine in baza prezentului contract, daca neexecutarea sau executarea necorespunzatoare a obligatiei respective a fost cauzata de forta majora, asa cum e definita de lege." nu s-a stipulat ce se face in caz de o problema tehnica.. etc