avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot dobandii dreptul asupra copilului meu nascut ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot dobandii dreptul asupra copilului meu nascut in alta familie ?

am avut o relatie extraconjugala din care a reiesit un copil care mama nu ma lasa sa il vad ,nu vrea sa facem testul de paternitate,si de cand sa nascut nu am vazut decat pozele lui.pe certificatul de nastere al copilului este trecut sotul ei actual.cum pot face sa obtin testul de paternitate ptr confirmarea ca este copilul meu si care sunt drepturile mele dupa confirmarea paternitatii ?ce am de facut?care sunt procedeele legale ptr ca mama nu accepta un dialog normal si nici obtiunea de a face testul de paternitate?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 20:49, 27 Octombrie 2009
Din pacate, in baza legislatiei actuale, dvs. nu aveti nicio cale de a actiona.
Acest copil este din casatorie. (avand ca tata pe sotul mamei).
Pentru ca acest copil sa devina din afara casatoriei astfel incat sa poata fi recunoascut de un alt barbat, este necesar ca mai intai sa fie admisa o actiune de tagada de paternitate. La acest moment au calitate de a promova acesta actiune mama, sotul ei si copilul. (nu si dvs.).
Actiunea de tagada de paternitate poate fi exercitata in termen de 3 ani de la cunostinta faptului nasterii , de cate tata , spre exemplu.

Sau de catre mama.Ulterior , poate opera recunoasterea copilului de catre dumneavoastra(oricand).
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot contesta paternitatea unui "nepot"? BUNICA2009 BUNICA2009 Buna ziua! as dori sa stiu daca am dreptul sa contest paternitatea unui copil care legal este al fiului meu,dar care provine defapt dintr-o relatie ... (vezi toată discuția)
Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii si filiatia fata de tata FainisDaniel FainisDaniel am o fetita de 4 ani ce s-a nascut cat mama era casatorita cu un alt barbat de cetatenie olandez, vrea ca fetita sa imi poarte numele si ma intereseaza ce ar ... (vezi toată discuția)