avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie culturala spaniola - Deschidere cont in ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie culturala spaniola - Deschidere cont in Romania

Buna ziua, as dori si eu cateva informatii cu privire la deschiderea unui cont curent a unei asociatii care are sediul in Madrid dar care va desfasura activitati pe teritoriul Romaniei .Eu fiind presedinta acestei asociatii doresc sa deschid un cont curent aici in Romania . Care este cea mai simpla cale de a rula banii asociatiei , adica depunere si extragere . Pentru ca aici este o nebunie cu toate actele si legalizarile .Intrebarea este daca pot sa folosesc un cont personal pe care il am aici , pentru Donatii , sponsorizari etc .
Cel mai recent răspuns: proart , utilizator 15:00, 2 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ca sa desfasurati in Romania activitati (altele decat unele ocazionale) ca persoana juridica spaniola non-profit ar trebui sa parcurgeti procedura de autorizare prevazuta de OG 26 / 2000 care e de fapt aproape similara cu infiintarea unui ONG nou in Romania, motiv pentru care e de analizat daca nu mai bine infiintati un ONG-sora aici. Bancile nu stiu daca ar accepta sa deschida ici cont pentru o persoana juridica nerezidenta care nici nu are autorizatie de functionare in Romania si sediu secundar in Romania...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu e ilegal sa utilizezi ocazional contul personal pentru vreo operatiune in favoarea unei persoane juridice, desi sponsorii si dontorii vor fi foarte reticenti sa vireze intr-un cont personal din moment ce beneficiarul este persoana juridica.... Daca faci asta repetitiv, desi se pune probleme de legalitate... si poti avea probleme si cu banca si cu ONPCSB (cei cu spalarea banilor) caci e problematic sa fie beneficiar real alta persoana decat titularul contului....
Multumesc pentru raspunsuri . o sa tin cont de sfaturi .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociație /ong care sa sprijine sportivii Ana Corina P Ana Corina P Infiintare asociatie Buna ziua. Vă rog mult să mă ajutați cu o informație. Sora mea are 14 și este sportiva, joaca tenis de performanta. De a lungul ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare asociatie sportivă fara personalitate juridica adrianatereza adrianatereza Poate o societate comercială să sponsorizeze (in bani sau bunuri) o asociatie sportivă fără personalitate juridică (adică este inscrisă doar în ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare scoala gheorghechisar gheorghechisar Am obtinut o sponsorizare pentru ajutarea unor copii defavorizati dar nu pot intra pana miercuri in posesia banilor deoarece: banii se varsa in contul ... (vezi toată discuția)