avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit pentru apartament cumpărat prin Prima casă, ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit pentru apartament cumpărat prin Prima casă, neachitat integral

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Doresc sa cumpar un apartament cu credit ipotecar dar care este achizitionat prin "prima casa" si pentru catre mai are de platit o suma destul de mica. Este posibil sa ii dau o parte din bani, sa achite datoria, iar apoi sa pun eu ipoteca pe el?
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 14:37, 19 Aprilie 2018
Este posibil. De cat timp a fost cumparat imobilul?
De 4 ani. Sau pot prelua eu ratele? Proprietarul mai are de platit 29.000 euro iar pretul apartamentului e 52.000. Eu dispun de 30.000 euro
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
aallynaa, utilizator
O prima posibilitate ar fi ca in cazul in care va incadrati in conditiile de eligibilitate pentru Programul Prima Casa sa preluati creditul achitand proprietarului diferenta de pret, cu acordul bancii finantatoare si a FNGCIM.
A doua posibilitate este incheierea unui antecontract in care se va stipula ca veti achita avansul in suma de 29.000 de euro in contul deschis pe numele cumparatorului la banca finantatoarea in scopul radierii sarcinilor si interdictiilor iar ulterior achitati restul catre cumparator (tot prin virament bancar dar nu neaparat in acelasi cont) la momentul incheierii contractului de vanzare. Incheierea contractului este conditionata de radierea sarcinilor. Sarciniile se radiaza dupa achitarea creditului, pe baza declaratiei date de reprezentantul bancii finantatoarea in fata unui notar public. Aceasta declaratie va fi data dupa obtinerea acordului de radiere a sarcinilor emis de FNGCIM (MFP). Aceste formalitati dureaza cel putin 2-3 saptamani, poate si mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament ipotecat tzvpac tzvpac Buna seara Stiu ca s-a mai pus aceasta intrebare pe site-ul dvs.dar revin si eu cu aceeasi intrebare mai specifica pt cazul meu. Vreau sa cumpar un ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui imobil asupra caruia exista o ipoteca za_raptor za_raptor Buna ziua, Am gasit un imobil pe care vreau sa-l cumpar prin programul Prima Casa si care indeplineste toate criteriile pe care le aveam pentru ... (vezi toată discuția)
Rest plata dezvoltator imobiliar, implicarea altei banci Dharma Dharma Buna seara, am increiat un antecontract de vanzare-cumparare cu un dezvoltator imobiliar achitand 70% avans din valoarea imobilului ,urmand ca la data semnarii ... (vezi toată discuția)