avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru

Buna ziua imi poate spune cineva cum pot face cadastrul unui apartament daca blocul nu are Cadastru sau cum pot vinde acest apartament neavand Cadastrul ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 15:41, 19 Aprilie 2018
Intocmirea de documentatie cadastrala ("Cadastru"), deschiderea unei carti funciare sau intabularea dreptului de proprietate inseamna, in principiu, acelasi lucru. Fara "cadastru" nu puteti vinde un imobil in Romania. Pentru a intabula dreptul de proprietate nu este necesar ca blocul din care face apartamentul sa aiba documentatie cadastrala. (totusi, cartea funciara colectiva a blocului a fost deschisa daca macar un proprietar din bloc si-a intabulat dreptul de proprietate, sau daca dupa 2000 s-a vandut macar un apartament din bloc).
Pentru a intabula dreptul de proprietate asupra imobilului trebuie sa apelati la un expert cadastral care vine si va masoara imobilul in scopul intocmirii documentatiei cadastrale pe care o depune apoi la OCPI impreuna cu o copie legalizata a actului dvs de proprietate si un certificat fiscal care atesta plata taxelor si impozitelor asupra apartamentului. In termen de 12 zile lucratoare (fara ziua depunerii) de la data depunerii documentatiei se emite incheierea de intabulare a dreptului de proprietate. Dupa asta puteti vinde apartamentul oricand.
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
MihailZC, utilizator
Multumesc mult
Imi puteti recomanda un expert cadastral in craiova? Am intrebat dar nu se baga nimeni
Sunt doua liste mai vechi, dar mai recente nu vad sa existe la OCPI DOlj, cautati pe cineva din Craiova
Persoane fizice : [ link extern ]
Persoane juridice: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa dosar cadastral mireamirela mireamirela Buna ziua! Cum se poate proceda pentru vanzarea unui apartament, pentru care dreptul de proprietate este deja intabulat in cartea funciara colectiva si ... (vezi toată discuția)
Cadastru lamurire razvypitesti razvypitesti Buna ziua, detin un apartament intr-un bloc intr-o zona rurala. Vreau sa vand apartamentul pe care il detin si mi s-a cerut cadastru. Am inteles ca ununul ... (vezi toată discuția)
Carte funciara SPIREA SPIREA Cu siguranta proprietatea mea dispune de un nr la cartea funciara doar ca eu nu-l cunosc.In cazul in care nu am cadastrul si intabularea facuta si nu cunosc ... (vezi toată discuția)