avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestație la PV de contravenție cu motiv inventat, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestație la PV de contravenție cu motiv inventat, respinsă. Mai pot face ceva? Nu mă pot împăca cu ideea de a plăti pentru ce nu am greșit

Buna ziua , in data de 24.04.2017 ora 00:24 am fost oprit pt. un control (permis,asigurare,talon,CI) totul a decurs normal mi s au inamanat actele si la revedere , insa in data de 14.06.2017 am primit o instiintare si o copie a unui PV precum ca in acea seara la acel control nu am avut talonul la mine , si ca mi se va opri din salariu suma de 870 ron (fiind amenda) , PV era si semnal , o semnatura care normal ca nu imi apartine . Am luat un avocat , am contestat si azi 19.04 2018 se pare ca am pierdut (ultimul apel) . Un sfat , o informatie , orice , mai pot face ceva ? Unde sa merg ? pt ca nu ma pot impaca cu ideea sa platesc pentru ce nu am gresit  . Multumesc !

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ligiasmeureanu , utilizator 00:22, 23 Aprilie 2018
Din pacate hotararea este definitiva si va trebui sa platiti acea amenda. Puteti insa formula o plangere penala pt fals si - in functie de solutie - puteti obtine anularea pv si restituirea amenzii.
Eu am avut alta problema.un echipaj de politie a considerat ca am incalcat linia continua la depasirea unei basculante de 20 tone,al carei conducator se oprise sa ia apa de la o fantana si nu a scos masina in afara carosabilului,lucru pe care l-a recunoscut in instanta fiind citat ca martor de politia horezu.in procesul verbal intocmit care este un formular tip martorul a spus acelasi lucru specificand ca nu stie daca eu am calcat linia continua la depasire iar semnatura din PV nu corespunde cu semnatura data pe declaratia din instanta.judecatorul nu a luat in seama declaratia martorului si nici nu l-a intrebat daca isi recunoaste semnatura cu toate ca avocatul a cerut asta.hotararea a fost in favoarea polities,iar apelul a fost respins cu toate ca am cerut acelasi lucru.acum sunt pieton pentru 30 zile ,cu toate ca eu consider ca nu sunt vinovat,nu putem sta in spatele acelei basculante pana cand conducatorul isi lua apa de la cismeaua de vis a vis,de teama sa nu calc linia continua.in fara organelor omul de rand nu are dreptate.
Eu am avut alta problema.un echipaj de politie a considerat ca am incalcat linia continua la depasirea unei basculante de 20 tone,al carei conducator se oprise sa ia apa de la o fantana si nu a scos masina in afara carosabilului,lucru pe care l-a recunoscut in instanta fiind citat ca martor de politia horezu.in procesul verbal intocmit care este un formular tip martorul a spus acelasi lucru specificand ca nu stie daca eu am calcat linia continua la depasire iar semnatura din PV nu corespunde cu semnatura data pe declaratia din instanta.judecatorul nu a luat in seama declaratia martorului si nici nu l-a intrebat daca isi recunoaste semnatura cu toate ca avocatul a cerut asta.hotararea a fost in favoarea polities,iar apelul a fost respins cu toate ca am cerut acelasi lucru.acum sunt pieton pentru 30 zile ,cu toate ca eu consider ca nu sunt vinovat,nu putem sta in spatele acelei basculante pana cand conducatorul isi lua apa de la cismeaua de vis a vis,de teama sa nu calc linia continua.in fara organelor omul de rand nu are dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație reținere permis pentru manevra de depășire pe linia continua Maria Ancuta Maria Ancuta Buna ziua. Am o dilema întrucât mi s-a suspendat permisul pe 30 de zile ca cică am efectuat manevra de depășire pe linia continua ceea ce eu contest. ... (vezi toată discuția)
Ridicare permis azi 09.01.2018 cu martor oprit special de catre politie Zaha 2018 Zaha 2018 Buna seara,azi am fost oprit de catre un agent de politie pe motiv ca am depasit un auovehicul in zona Timisu de Jos in zona unde era marcat cu linie continuua ... (vezi toată discuția)
Depasire inceputa pe linie discontinua - finalizare pe linie continua ( 2 - 3 mt) florin_1980 florin_1980 Buna seara, Concediu, conduceam spre Rosia Montana ... intr-o localitate intru in depasire pe linie discontinua, depasesc autoturismul din fata mea si vad ... (vezi toată discuția)