avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajare din somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajare din somaj

M am angajat din somaj cu cm perioada nedeterminata la 1 aprilie 2018 si am primit o alta oferta de angajare de la o alta firma care m ar avantaja mai mult..As vrea sa stiu,daca plec acum,mai beneficiez de cei 30% de la somaj?Angajatorul 2 mai primeste cei 900 de la stat( am 50 ani)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 20 Aprilie 2018
1. Beneficiati de acea sumă și în situația în care, în perioada pentru care aveti dreptul la indemnizația de șomaj, va încetează raportul de muncă sau de serviciu la primul angajator și va încadrati, cu normă întreagă, în termen de 30 de zile, la un alt angajator.

2. Angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, șomeri în vârstă de peste 45 de ani, șomeri care sunt părinți unici susținători ai familiilor monoparentale, șomeri de lungă durată sau tineri NEET primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 900 lei, cu obligația menținerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puțin 18 luni.
Nici cel de al doilea angajator la care ma duc nu mai primeste nimic?
Vedeti pct.2 din raspunsul meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare persoane de peste 55 ani Vladu12 Vladu12 Daca angajez o persoana de peste 55 ani care a terminat somajul primesc facilitati de la stat ? (vezi toată discuția)
Facilitati angajare geobad64@yahoo.com geobad64@yahoo.com Bună ziua! Am 54 de ani, și vreau sa știu dacă firma la care doresc sa ma angajez poate beneficia de subvenția pt asigurările sociale (vezi toată discuția)
Beneficii angajare somera smeagull smeagull Buna ziua, As vrea sa stiu ce beneficii, facilitate etc. exista pentru angajarea unei persoane aflate in somaj, cu varsta de 48 de ani. Persoana este in ... (vezi toată discuția)