avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conditii de schimbare proprietar al unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conditii de schimbare proprietar al unui imobil

Buna ziua. In urma unor evenimente neplacute, am decis sa ma despart de sotie. Cu ceva timp in urma am cumparat o garsoniera in care momentan nu sta nimeni. In acea perioada nu eram in tara si s-a ocupat sotia de contractul de v-c iar acesta este pr numele ei. Cum pot schimba acest act de proprietate pe numele meu? Deoarece doresc sa ma mut acolo.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:11, 20 Aprilie 2018
Garsoniera fiind cumparata in timpul casatoriei este bun comun astfel ca fiecare sot detine o cota de 1/2. Nu puteti schimba actul de proprietate decat in urma partajului si dupa ce veti plati o sulta pentru cota sotiei astfel incat sa deveniti unic proprietar.
Nu contează pe al cui nume este garsoniera, proprietari sunteți împreună 50/50%.
Dacă divorțați, garsoniera o veți împărți prin partaj jumate/jumate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ContSters79003 ContSters79003 buna ziua, daca nu sunt divortata , dar despartita in fapt si ma mut dintr-o locuinta(bun comun), in alta locuinta mai mica ( alt bun comun) si investesc de ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort Cristna Elena Cristna Elena Buna seara Numele meu este Cristina si am 30 ani sunt casatorita cu sotul meu de 9 ani si nu ne mai intelegem, asa ca am decis sa divortez chiar daca el ... (vezi toată discuția)
Un raspuns privind partajul dodorel62 dodorel62 Eu am fost casatorit si in urma casatoriei a rezultat un baiat care acum are 19 ani,iar el sta in prezent cu fosta sotie la apartamentul pe care ea il avea ... (vezi toată discuția)