avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... calitate procesuala activa pentru opozitie
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

calitate procesuala activa pentru opozitie

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca pentru a depune opozitie la deschiderea procedurii de insolventa trebuie mai intai sa depun declaratia de creanta pentru a avea calitatea de creditor. Intreb acest lucru intrucat legea insolventei prevede ca doar creditorul se poate opune insolventei, iar din definitia creditorului cuprinsa in legea85/2006 rezulta ca este acea persoana care detine un drept de creanta si "care a solicitat in mod expres instantei sa ii fie inregistrata creanta in tabelul definitiv".
Inca nu am facut declaratia de creanta, dar am o creanta impotriva debitorului insolvent. Pot face opozitia acum urmand ca ulterior sa depun declaratia de creanta in termenul stabilit de judecator?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:55, 29 Octombrie 2009
karmelika a scris:
Va rog sa-mi spuneti daca pentru a depune opozitie la deschiderea procedurii de insolventa trebuie mai intai sa depun declaratia de creanta pentru a avea calitatea de creditor.
Intreb acest lucru intrucat legea insolventei prevede ca doar creditorul se poate opune insolventei, iar din definitia creditorului cuprinsa in legea85/2006 rezulta ca este acea persoana care detine un drept de creanta si "care a solicitat in mod expres instantei sa ii fie inregistrata creanta in tabelul definitiv".
Inca nu am facut declaratia de creanta, dar am o creanta impotriva debitorului insolvent. Pot face opozitia acum urmand ca ulterior sa depun declaratia de creanta in termenul stabilit de judecator?

Buna ziua,
Fiti, va rog, mai explicit.
De ce in calitate de creditor NU doriti intrarea in procedura insolventei a SC care va datoreaza banii ?
Dupa cum expuneti situatia, nu prea aveti posibilitatea opozitiei...
Puteti face opozitie numai daca sunteti notificat de lichidator cu privire la deschiderea procedurii, ca si creditor in lista depusa de debitor sau identificat in calitate de creditor de catre lichidator.
Gabriel S a scris:
Puteti face opozitie numai daca sunteti notificat de lichidator cu privire la deschiderea procedurii, ca si creditor in lista depusa de debitor sau identificat in calitate de creditor de catre lichidator.

Buna ziua,
Fiti amabil, Dle. Avocat @Gabriel S, si spuneti-mi:
- daca ati fi aparatorul utilizatorului de mai sus, cum ati motiva Dvs, in fapt si in drept, cererea creditorului (neplatit probabil de mai mult timp in urma) care se opune la constatarea insolventei si la deschiderea procedurii.
Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov
O intrebare al carei raspuns il cunoasteti si dvs: habar n-am ptr. ca nu sunt avocat in cauza respectiva. Intrebarea era daca si cine are calitatea procesuala activa sa formuleze o opozitie la deschiderea procedurii insolventei. Sincer, pentru ca intrebarea expusa de karmelika era alta, nu vad de ce sa ma intereseze motivele pe care le va expune creditorul, acestea vor fi apreciate ca temeinice sau nu de catre judecatorul sindic.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Gabriel Stelea, Avocat

Alte discuții în legătură

Opozitie insolventa alexa231980 alexa231980 in cazul in care doresc sa formulez cerere de opozitie la deschiderea procedurii insolventei, eu fiind creditor, cui trebuie sa o adresez? judecatorului sindic ... (vezi toată discuția)
Masa credala Andrei T Andrei T la societate debitoare care se afla sub incidenta legii 85/2006 ce procedura trebuie urmata sa ma inscriu la masa credala? sau mai exact ce pasi trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pot cere suspendarea vanzarii? chrissrea chrissrea Buna ziua! Sunt administrator special al unei societati in faliment. Mentionez ca in calitate de fost actionar si salariat am si eu o suma de bani cu care ... (vezi toată discuția)