avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... masa credala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

masa credala

la societate debitoare care se afla sub incidenta legii 85/2006 ce procedura trebuie urmata sa ma inscriu la masa credala? sau mai exact ce pasi trebuie sa urmez?
va multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
Andrei T, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andreea.B , utilizator 16:29, 4 Septembrie 2009
Buna ziua.

Cf. prev. Legii nr.85/2006, modificata:
- art.64 - ... toti celalti creditori, al caror creante sunt anterioare datei de deschidere a procedurii, vor depune cerere de admitere a creantelor IN TERMENUL FIXAT in sedinta de deschidere a procedurii ......
- art. 65 - (1) Cererea va cuprinde: numele/denumirea creditorului, domiciliul/sediu, suma datorata, temeiul creantei, mentiunea eventualului drept de preferinta sau de garantii; (2) La cerere vor fi anexate documente justificative ale creantei si ale actelor de constituire de garantii';
- art.66 - Toate creantele vor fi supuse procedurii de verificare ....

Pentru siguranta demersului Dvs. este recomandabil sa va angajati un specialist in recuperare debite.

Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen MARCOV
eu am aflat de situatia societatii debitoare, adica insolventa, dintr-un extras de la registrul comertului. nu am cunostinta despre nicio sedinta a deschiderii procedurii. cum pot afla daca mai pot inainta cererea de admitere a creantelor??
puteti cauta pe site-ul tribunalului bucuresti (daca firma e din bucuresti - www.tmb.ro) sau pe portal.just.ro - unde cautati tribunalul din judetul unde respectiva firma isi are sediul, cautati dosarul de insolventa dupa numele debitoarei, si la acest dosar veti putea verifica data deschiderii procedurii, data limita pentru depunerea cererilor de inscriere la masa credala si urmatorul termen al dosarului.
daca data limita pt depunerea cererilor de inscriere la masa credala a trecut dvs puteti formula totusi o cerere si sa contestati decizia lichidatorului daca acesta v-o inlatura ca fiind tardiva (desigur, daca cumva nu ati fost citat desi trebuia sa fiti citat in conditiile legii sau daca nu s-a publicat notificarea de deschidere a procedurii in buletinul insolventei).
CERERE DE ÎNSCRIERE A CREANŢEI ÎN TABELUL DEFINITIV

1. Date privind dosarul:
Numar dosar :
Tribunal:Bucuresti
Secţia a VII a Comerciala
Judecător sindic:
2. Debitor: ........................................................(cu toate datele de identificare)
3. Creditor :..................................................(cu toate datele de identificare)
4. Detalii cont bancar al creditorului:
5. Temeiul creanţei
6.Creanţă născută înainte de deschiderea procedurii
Valoarea totală solicitată a creanţei:
...............lei(tipul creantei)
7. Documente justificative:
Ataşate la prezenta se află motivele cererii de creanţă precum şi copii ale documentelor justificative: instrumente de plată fără numerar comenzi facturi contracte tabel de calcul dobânzi şi penalităţi .
Număr total de file
8. Taxa de timbru şi timbru judiciar:
Atasam dovada platii taxei judiciare de timbru in valoare de 39, 00 lei ron precum si a timbrului judiciar in valoare de 0,3 lei ron.
12. Comunicare:
Am ataşat exemplarului adresat administratorului judiciar un plic timbrat şi autoadresat în vederea primirii comunicării privind înregistrarea acestei cereri în tabelul definitiv.
Procedura de citare şi comunicarea documentelor se va efectua la:
13. Semnătură şi data
Semnătura şi ştampila creditorului
Data


sper sa-ti fie de folos modelul.
Buna ziua.

Pe site-urile Registrului Comertului si RECOM cautati "Buletinul Insolventei".

Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen MARCOV

Alte discuții în legătură

Inscriere in dosar de insolventa lenu_ro lenu_ro va rog daca puteti sa ma ajutati: Am un debitor, soc. com., care are o suma ff mare de achitat. am vb cu dinsii, i-am rugat sa achite debitul... degeaba. am ... (vezi toată discuția)
Proceduri in insolventa edomide edomide Buna ziua :) Ma aflu in urmatoarea situatie: firma la care lucrez a livrat produse unei firme pentru care era inceputa procedura de insolventa, fara ... (vezi toată discuția)
Insolventa client mirelanicola.72 mirelanicola.72 Buna dimineata! va rog daca se poate sa ma indrumati cu privire la pasii de urmat in cazul in care un client ne anunta neoficial (printr-un sms trimis ... (vezi toată discuția)