avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Proceduri in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Proceduri in insolventa

Buna ziua :)

Ma aflu in urmatoarea situatie: firma la care lucrez a livrat produse unei firme pentru care era inceputa procedura de insolventa, fara ridicarea dreptului de administrare, sub supraveghere.

La un moment dat, beneficiarul nu a mai achitat produsele, rezultind o creanta de citeva mii de lei. Nu ne putem inscrie la masa credala, pentru ca , creanta este realizata dupa terminarea acestei faze. Drept pentru care, la sfatul lichidatorului judiciar am trimis o cerere de plata in acest dosar, anexind documentele justificative.

Pentru urmatorul termen, judecatorul sindic mi-a cerut sa precizez obiectul cererii, temeiul de drept , calitatea procesuala si sa achit taxa de timbru. Creanta este in valoare de 7370.76 lei.

Va rog sa ma ajutati sa formulez acest raspuns.

Mi se pare o situatie ironica: adica intri in insolvenat si apoi faci cite datorii poti, sub supravegherea lichidatorului.....



Va multumesc :)

Cel mai recent răspuns: Laur Radulescu , Consilier juridic 12:09, 15 Decembrie 2015
Presupunand ca este pe legea noua a insolventei (85/2014) si ca debitorul se afla in prezent in faliment, in procedura generala, lichidatorul ar fi trebuit sa va notifice de la data deschiderii procedurii de faliment, in calitate de creditor (creanta dvs este nascuta dupa deschiderea procedurii generale) conform Art 146 alin (1). Alineatul (2) al aceluiasi articol contine si termenele de inscriere a creantei pe care ar fi trebuit sa le cuprinda aceasta notificare. Insa, faptul ca nu v-a notificat nu inseamna ca puteti cere repunerea in termen dupa expirarea datei limita pentru inscrierea creantei (vi se aplica art 114 conform art 146 alin (6)).

Dupa verificarea creantei de catre lichidator, aceasta ar trebui sa fie inscrisa in tabelul suplimentar de creante.

Ce ar trebui sa contina cererea dvs de inscriere regasiti in art 104. Ca si temei puteti invoca art 104, 146 si 102 alin (7). Nu faceti o cerere de plata ci o cerere de inscriere la masa credala a creantei. Nu va obositi sa demonstrati caracterul exigibil al creantei intrucat intrarea in faliment reprezinta de drept decaderea debitorului din beneficiul termenului.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere la masa credala florin96 florin96 Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere de inscriere la masa credala intr-un proces de declararea falimentului. Sotia mea nefiind neplatita de mai multe ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala - procedura Krissia . Krissia . O firma are deschisa procedura de lichidare judiciara, dosarul fiind pe rol inca la instanta de judecata. S-a stabilit termen in septembrie pt inscrierea ... (vezi toată discuția)
Aparare impotriva art. 7 lg. 85/2006 publicitatii in buletinul procedurilor de insolventa AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER Art. 7 din Lg 85/2006 prevede ca citarea se face in principal prin intermediul BPI, ori este cunoscuta practica debitorilor de a o mite sa informeze ... (vezi toată discuția)