avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Aparare impotriva Art. 7 Lg. 85/2006 publicitatii in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Aparare impotriva Art. 7 Lg. 85/2006 publicitatii in Buletinul procedurilor de insolventa

Art. 7 din Lg 85/2006 prevede ca citarea se face in principal prin intermediul BPI, ori este cunoscuta practica debitorilor de a o mite sa informeze lichidatorul despre toti debitorii, ori dupa perioada de inscriere la masa credala stabilita de lichidator, creditorilor care nu au fost citati direct li se refuza dreptul de a mai fi inscris la masa credala pe motiv a publicatatea obligatorie se face prin BPI.
Ce argumente mi-ati putea da pentru a obtine totusi inscrierea la masa credala a creditorilor pe care ii reprezint impotriva prevederilor art. 7. indicat.

multumesc
Buna ziua.
In general la inceputul unei insolvente/lichidari,debitorul trebuie sa declare sau sa prezinte lichidatorului,situatia cu toti creditorii firmei,la zi .
Lichidatorul nu poate lua date sigure despre creante,decat pentru cele de la fisc,sau ITM.In rest, ia ca baza,datele oferite de debitor,pe baza carora face publicarea in BPI.Deci,daca debitorul nu prezinta date reale lichidatorului,daca nu ati fot notificat si ati pierdut din aceasta cauza inscrierea la masa credala,va puteti indrepta impotriva debitorului,deoarece a fost de rea credinta in acest caz .
Marius Bote.
Cu scuzele de rigoare pt parea diferita fata de dl Bote, doresc sa fac precizarea, ca: prin faptul ca am pierdut termenul de inscriere la masa credala, iar declaratia(cererea ) mea a fost respinsa, prima concluzie este aceea ca nu am dobandit calitatea de creditor si pe cale de consecinta, nu am calitatea procesuala; deci, cum sa ma indrept impotriva debitorului? Si, despre ce rea credinta vorbim? Mai degraba, vorbim de o evidenta contabila eronata ( incompleta), ce mi-ar fi dat dreptul la a initia o actiune pe temeiul art. 138, lit. d). Solutia este cred eu, alta: nenotificarea mea ( creditor), imi da dreptul la a promova o cerere in orice stadiu al procedurii, fiind considerata in acest caz, cerere formulata in termen. BVCCONSULT. Am trecut prin asa ceva!...
Multumesc pentru raspunsuri, din pacate art. 76 din Lg 85/2006 este fara echivoc si da dreptul lichidatorului si judecatorului chiar daca debitorul a fost de rea credinta sa nu mai accepte inscrierea unei crente depuse dupa data finalizarii tabelului creditorilor in tabelul creditorilor. Ceea ce mi se pare insa si mai absurd este faptul ca am intalnit cazuri in care desi ne-am inscris la masa credala in termen dupa inceperea procedurii simplificate ni s-a spus ca nu mai suntem inscris la masa credala pentru ca nu am redepus cererea de inscriere in termen de 10 zile de la declansarea procedurii simplificate... ce putem totusi face pentru ca plangerile penale si atragerea raspunderii nu mai pare sa sperie pe nimeni - am auzit chiar voci care spun ca aceste modificari ale legii 85 sau facut special pentru a pregati falimente rasunatoare inclusiv in cadrul societatilor de stat sau poate tocmai pntru aceasta...? numai bine
am intalnit cazuri in care desi ne-am inscris la masa credala in termen dupa inceperea procedurii simplificate ni s-a spus ca nu mai suntem inscris la masa credala pentru ca nu am redepus cererea de inscriere in termen de 10 zile de la declansarea procedurii simplificate...

chiar nu inteleg nimic ??
Referitor la intrebarea principala depinde ce a scris lichidatorul in notificarea dvs in calitate de creditor in conformitate cu art 72
Daca va respins cererea de admitere a creantei pe motiv de tardivitate invocand art 7 , instanta nu poate decat sa aprobe concluziile lui si ca urmare respingerea cererii
avand in vedere ca termenul de depunere a cererilor este unul de decadere
Legea 85 este una speciala si se judeca cu celeritate ca urmare astea sunt prevederile ...
Multumesc de clarificari la intrebarea intrebarea principala. Doream sa stiu dca cineva a gasit vreo modalitate, argument etc. ca de ex. Regulamentul (CE) nr. 1393/2007 al Parlamentului European ...din 13 11 2007 privind notificarea sau comunicarea in statele membre a actelor judiciare si extrajudiciare - pentru firmele din strainatate citate doar prin scrisoare recomandata...- argumente deci care sa ne ajute sa combatem art. 76 pentru situatia in care un debitor de rea credinta sustrage informatii privind anumiti creditori din actele sale contabile si acesti creditori nu mai sunt citati de lichidator astfel ne fiind informati de procedura insolventei debitorului lor in timp util pentru inscriere la masa credala. Textul reluat de dumneavoastra explica o situatie si mai absurda in care desi un creditor s-a inscris intr-un dosar de faliment la masa credala, dupa ce in acel dosar s-a declansat de catre judecator procedura de lichidare simplificata ar fi trebuit sa se reinscrie (in acelasi dosar practic si fata de acelasi debitor) dinnou prin cerere de inscriere la masa credala pentru a nu fi decazut din calitatea de creditor in respectivul dosar. bafta la deslusit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidatorul nu m-a informat stanceni stanceni buna ziua in urma cu 3 luni de zile am aflat despre numirea unui lichidator al uneia din societatile debitoare si luand legatura cu acesta mi s.a solicitat ... (vezi toată discuția)
Faliment-tabel creditori Monica H. Monica H. daca o societate este in faliment iar eu ca si creditor am de recuperat bani de la aceasta societate insa nu am fost notificat de lichidator sa depun cerere de ... (vezi toată discuția)
Legea insolventei consultnet consultnet Buna ziua, care sunt pasii de urmat pentru inscrierea in masa credala a unei societati aflate in faliment. Mentionez ca am o creanta certa, lichida si ... (vezi toată discuția)