avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale faliment-tabel creditori
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

faliment-tabel creditori

daca o societate este in faliment iar eu ca si creditor am de recuperat bani de la aceasta societate insa nu am fost notificat de lichidator sa depun cerere de inscriere a creantei, si tabelul creditorilor a fost constituit, ce mai pot face in acest caz??
Cel mai recent răspuns: geomih , utilizator 13:42, 25 Martie 2010
contestatie.
La deschiderea procedurii se notifica toti creditorii cunoscuti de lichidator prin scrisoare recomandata.
In cazul in care nu ati fost notificat intocmiti cererea de creanta in trei ex+acte doveditoare in sustinearea acesteia, achitati taxa de timbru de 120 lei +tj 0,15 lei si trimiteti cererea la tribunal in dos de faliment a societatii debitoare.
Trebuie sa mentionati faptul ca nu ati fost notificat de lichidator, ca ati luat la cunostinta de dosar din intamplare sau pt ca ati consultat portalul just si sa dispuna sindicul refacerea tabelului de catre lichidator.

Cu stima
pt. lenia

bun dar in acest caz nu mi poate fi invocat art. 7 din lg.85/2006 potrivit caruia procedura notificarii de la art 61 va fi considerata indeplinita daca a fost efectuata prin Buletinul procedurilor de insolventa???
monya a scris:

pt. lenia

bun dar in acest caz nu mi poate fi invocat art. 7 din lg.85/2006 potrivit caruia procedura notificarii de la art 61 va fi considerata indeplinita daca a fost efectuata prin Buletinul procedurilor de insolventa???

Primele masuri dupa deschiderea procedurii, conform art.61 se notifica toti creditorii de catre adm/lichidatorul jud conf prevederilor codului de procedura civila si se va publica totodata si in bpi si inziar.
Deci in cazul in care nu ati fost notificat conf reg de procedura civila, adresati cererea de inscriere la masa credala si solicitati si reprunerea in termen.
E adevarat ca in temeiul art 7 alin 1 publicarea actelor se face prin bpi.

Cu stima
cand sunt mai multi creditori, care este ordinea in care acestia isi vor recupera banii? (salariati, banci etc)

Alte discuții în legătură

Cerere inscriere masa credala adibarbu27 adibarbu27 am primit o notificare de la un lichidator sa ne inscriem la masa credala a unei soc care a intrat in faliment. cererea de inscrierere a creditoarei la masa ... (vezi toată discuția)
Lichidatorul nu m-a informat stanceni stanceni buna ziua in urma cu 3 luni de zile am aflat despre numirea unui lichidator al uneia din societatile debitoare si luand legatura cu acesta mi s.a solicitat ... (vezi toată discuția)
Inscriere masa credala axellcom axellcom In urma unei hotarari judecatoresti irevocabila ma duc la un executor care pe baza deciziei ma inscrie in nus ce tabel zicandu-mi ca intai e Banca , Statul si ... (vezi toată discuția)