avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot divorta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot divorta

M-am casatorit cu un interzis judecatoresc desi nu am stiu acest lucru in momentul casatoriei ,tutorele nu si-a dat acordul, acum vrem sa divortam iar tutorele nu este de acord. Ce putem face in acest caz??
Cel mai recent răspuns: Elena Capitanescu , utilizator 12:45, 22 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa cereti anularea casatoriei, nu divortul.
Art. 293

Cazurile de nulitate absolută

(1) Este lovită de nulitate absolută căsătoria încheiată cu încălcarea dispoziţiilor prevăzute la art. 271, 273, 274, 276 şi art. 287 alin. (1).

Art. 276

Alienaţia şi debilitatea mintală

Este interzis să se căsătorească alienatul mintal şi debilul mintal.

Multumesc pentru intetes, aceasta actiune am inaintat-o in instanta pe 17.11.2017. Suntem la al treilea termen pe 15.06.2018. Judecatoarea a considerat ca doreste sa vada dosarul de la statea civila unde ne-am casatorit. Eu am sustinut ca nu doresc sa anulez casatoria dar sunt nevoita din cauza faptului ca nu pot achizitiona o locuinta. Casatoria cu el imi obstructioneaxa acest drept al meu de a fi proprietar. Cu respect va multumesc ptr interes si ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu persoana sub tutela partiala ContSters328498 ContSters328498 Buna ziua ! Multumesc anticipat ! Vreau sa intreb: 1. cum ma pot casatori cu o femeie majora aflata sub tutela partiala in urma unor afectiuni ... (vezi toată discuția)
Alucare casatorie - bolnav schizofrenie paranoida niculaucarmen niculaucarmen in ce conditii se poate cere anularea casatoriei dintre doi soti in situatia in care reclamanta este tutorele paratului (paratul fiind diagnosticat cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! bigamie? bella_galati bella_galati m am casatorit in turcia acum 14 ani,intre timp am venit in Ro fara sa divortez si sunt casatorita legal in RO.as vrea sa stiu daca casatoria din turcia mai ... (vezi toată discuția)