avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Mama mea poate beneficia de pensie minima avand 65 ani ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Mama mea poate beneficia de pensie minima avand 65 ani si aproape 9 ani lucrati

A primit raspuns de la casa de pensii in ianuarie 2018 ca are nevoie de 13.si 5 luni vechime ea are numai 9 ani lucrati,acum lucreaza ca femeie de servici ca sa isi completeze stagiul de cotizare avand nevoie de medicamente ,fiind bolnava de diabet,inima si hernie de disc.Din acest motiv a intrat in concediul medical,avand si propunere de pensionare pe caz de boala de catre medicul de expertiza.casa de pensii insa ia spus ca nu poate beneficia de nici un fel de pensie,pensia pe caz de boala acordanduse pana la varsta de 55 de ani. Este adevarat,la 55 ani poti iesi la pensie pe caz de boala sau anticipat si la 65 ani nu mai poti .Poate beneficia macar de pensie sociala sau sa o ajutam noi sa plateasca pentru 3 ani ca sa isi complereze stagiul de cotizare.. Mentionez ca a crescut 4 copii se poate considera vechime si acest aspect.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 22:43, 23 Aprilie 2018
Luna si anul nasterii.
14.04.1953

Carp Mircea a scris:

Luna si anul nasterii.

Indeplinind conditiile pentru pensie de limita de varsta(Aprilie 1953 Septembrie 2012) nu mai poate cumpara vechime in munca.
Conditia de stagiu minim este de 13 ani si 10 luni.
Sunt promisiuni ca cei care un stagiu mai mic de 10 ani sa primeasca o indemnizatie minima.
Si nici pe caz de boala nu mai poate iesi la pensie?

Carp Mircea a scris:

Indeplinind conditiile pentru pensie de limita de varsta(Aprilie 1953 Septembrie 2012) nu mai poate cumpara vechime in munca.
Conditia de stagiu minim este de 13 ani si 10 luni.
Sunt promisiuni ca cei care un stagiu mai mic de 10 ani sa primeasca o indemnizatie minima.

Nu.
De pensie de invaliditate se poate beneficia doar inainte de implinirea varstei standard de pensionare.

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata poeana poeana Sunt nascuta pe 15.09.1957 si am o vechime de 25 ani si 8 luni in campul muncii . De 4 ani sunt pensionata pe caz de boala de gradul 3 si am decizia de ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta boban81 boban81 Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna cand pot iesi la pensie?Sunt nascut in 1953 luna 6 am o vechime de 10 ani la grupa 1,11 ani si 11 luni la grupa 2 si 8 ani la ... (vezi toată discuția)
Cand mã pot pensiona? ContSters193934 ContSters193934 Sunt născută pe 13 aprilie 1957 și am o vechime, în învățământ, de 20 ani și 5 copii. Aș dori să știu la ce vărstă mă pot ... (vezi toată discuția)