avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prenatal

Va rog sa ma ajutati si pe mn . cum se calculeaza prenatalul dupa ce nasti 85% net sau brut ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:30, 23 Aprilie 2018
1. Cuantumul brut lunar al indemnizației de maternitate - pre si postnatal - este de 85% din media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

2. Cuantumul indemnizației lunare pentru creșterea copiilor este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului. Cuantumul minim al indemnizației lunare nu poate fi mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință (n.m., 1250 lei), iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 8.500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retributie profesor merlusca merlusca suplinitor.in invatamant de trei ani,este gravida si naste aprox. in a doua jumatate a lunii octombrie.Cum este incadrata si cum se plateste pana la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu prenatal wagnert wagnert Buna ziua. Sotia mea a intrat in concediu prenatal la 01.01.2018 si a avut un venit brut de 3500 pe ultimele 6 luni. Cat ar trebui sa primeasca indemnizatie de ... (vezi toată discuția)
Prenatal Elllena96 Elllena96 Soțul meu are salariul brut 1900 de lei și as dori sa știu cam cât ar veni indemnizația de creștere copil atunci când va întra în prenatal. Mulțumesc (vezi toată discuția)