Socrii doresc sa lase apartamentul în care locuiesc fratelui soțului meu(care locuiește împreună cu soacra,socrul locuind la tara). Soacra mea a spus că va face un act ce vânzare cumpărare în acest sens. Mentionez ca noi avem un apartament cumpărat prin credit imobiliar pentru care plătim rate. Fratele și cumnata au salariul minim pe economie și nu doresc să se bage în datorii la banca pentru ași cumpara apartament. Se poate face vanzare cumpărare fără dovada plății valorii apartamentului sau pe o sumă minima( sau plata taxelor notariale)? La moartea șocurilor avem vreo sansa sa desfiintam acest act? Se poate încheia actul fără să fim și noi anunțați?
Se poate face vanzare cumpărare fără dovada plății valorii apartamentului sau pe o sumă minima( sau plata taxelor notariale)?
Nu.
Art. 1665 Cod civil
Preţul fictiv şi preţul derizoriu
(1) Vânzarea este anulabilă atunci când preţul este stabilit fără intenţia de a fi plătit. (deci trebuie facuta dovada achitarii)
(2) De asemenea, dacă prin lege nu se prevede altfel, vânzarea este anulabilă când preţul este într-atât de disproporţionat faţă de valoarea bunului, încât este evident că părţile nu au dorit să consimtă la o vânzare.
Mostenire
Postumya
Bunicul meu a lasat casa matusii prin contract de vanzare cumparare, eu ca mostenitoare pot ataca contractul ca sa -mí cer drepturile?.Multumesc (vezi toată discuția)