avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Programul de vizită al tatălui se suprapune cu orele ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Programul de vizită al tatălui se suprapune cu orele de somn ale copilului. Sunt obligată să-l trezesc?

buna ziua,fiica mea a divortat si are un copil de 1 an si 11 luni.a fost stabilit un program de vizita de la 15 la ora19.eu sunt bunica si cind vine la vizita copilul doarme si degeaba ii spun sa vina mai tirziu ca nu vrea.A venit si politia o data si au vazut copilul dormind si au spus sa schimbe programul de vizita.Intrebarea este daca sunt obligata sa trezesc copilul?sunt obligata sa-i dau haine si mincare pentru copil cind il duce?acestea s-au intimplat de doua ori si mi-a facut plingere ca nu-l las la copil dar vine la ora fixa si pleaca face scandal si nu mai revine cind copilul este treaz.Am incercat sa schimb orarul copilului dar nu pot sa-l tin treaz sau sa doarma mai repede sa fie treaz la ora 15.Cum sa rezolv ca nu se poate discuta cu el?
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Doamnă, dacă nu ţineţi treaz copilul când vine tata, veţi fi acuzată de alienare parentală, tata va spune că special îl puneţi să doarmă atunci când el vine.
Trebuie să-l treziţi şi dacă plânge, dacă nu, să-l puneţi în braţele tatălui. În 4 ore, copilul poate vrea să mănânce şi tata nu ştie ce să-i dea, deci e bine să-i puneţi şi ceva mâncare şi scutece de schimb, fiindcă tata nu are obligaţia să-i cumpere astea, el plăteşte pensia alimentară.
Notificati tatal prin executor judecatoresc ca in acest moment copilul are urmatorul program si ca doriti sa modificati putin orele de vizitare, respectiv sa vina la 16:30 si sa il tina pana la 20:30
Daca nu intelege solicitati modificarea programului de vizita in concordanta cu nevoile minorului.
inca nu plateste pensie ,abia de doua saptamani sa pronuntat divortul si toate hainele si tot ce are au fost cumparate de mine.eu am suportat de la nastere toate pentru copil
Atunci, daca abia de 2 saptamani s-a pronuntat divortul, pana nu primiti hotararea puteti sa stati linistita.
Anuntati tatal sa respecte programul de somn al copilului iar daca vine la alte ore, pana nu are sentinta definitiva puteti nici sa nu ii deschideti usa.
Incercati totusi cu vorba buna intai.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
When, sentinţa judecătorească trebuie respectată, nu putem să venim noi să contrazicem ceea ce a dispus instanţa, după o aprofundată cercetare judecătorească. Nici măcar Protecţia Copilului nu are competenţa să sfătuiască mama să lase copilul să doarmă, dacă acesta îi este programul biologic; cine nu respectă hotărârea judecătorească, plăteşte; copilul, aşa mic, nici măcar nu are discernământ să-şi dea seama de binele de a petrece timp cu tata în loc să doarmă.

Alte discuții în legătură

Recurs- program de vizita minor ramgam ramgam Buna seara, Am dori sa stiu daca pot sa fac recurs la o solutie data intr-un proces pt vizitare minor. Copilul are 1 an si 2 luni, e alaptat, are un ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor pop_maria pop_maria baietelul are 4 ani.......si tatal are program de vizita de 2 ori pe luna sambata si duminica cate 6 ore..........la ultima vizita(adica il ia de la domiciliul ... (vezi toată discuția)
Program vizitare copil midaria1 midaria1 Buna ziua, Fostul sot si-a dobandit in urma unui proces de stabilire program vizitare minor, un anumit program de vizita. Din pacate nu respecta acele ore, ... (vezi toată discuția)