avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Programul de vizită al tatălui se suprapune cu orele ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Programul de vizită al tatălui se suprapune cu orele de somn ale copilului. Sunt obligată să-l trezesc?

buna ziua,fiica mea a divortat si are un copil de 1 an si 11 luni.a fost stabilit un program de vizita de la 15 la ora19.eu sunt bunica si cind vine la vizita copilul doarme si degeaba ii spun sa vina mai tirziu ca nu vrea.A venit si politia o data si au vazut copilul dormind si au spus sa schimbe programul de vizita.Intrebarea este daca sunt obligata sa trezesc copilul?sunt obligata sa-i dau haine si mincare pentru copil cind il duce?acestea s-au intimplat de doua ori si mi-a facut plingere ca nu-l las la copil dar vine la ora fixa si pleaca face scandal si nu mai revine cind copilul este treaz.Am incercat sa schimb orarul copilului dar nu pot sa-l tin treaz sau sa doarma mai repede sa fie treaz la ora 15.Cum sa rezolv ca nu se poate discuta cu el?
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Pentru unii continua sa se invarta de ani de zile desi e program de vizitare. Nu instanta de tutela trebuia sa stie, ci mama ar fi trebuit sa indice ca ora 15 nu este o ora potrivita.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iar mama? Adica un judecator "specializat" in minori si familie (in ce oare o consta specializarea daca nici cam care sunt orele de somn ale unui copil atat de mic nu le cunoaste?) si un tata ce considera ca are aceleasi drepturi cu mama, sunt ambii scutiti de informatia subtila si accesibila doar carturarilor, cum ca un copil de 1 an si ceva doarme la 15.
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2018
gi-jane2, moderator
Fiecare copil poate avea ore diferite de somn doamna PS. De exemplu nepotelul meu nu a dormit dupa masa pana cand a mers la gradinita. Asa ca da, mama este cea care stie exact programul de somn al copilului.
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2018
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
againstPAS, mie mi-a dat instanţa program zilnic de vacanţă a unui copil de 3 ani de la ora 14 la ora 18; şi da, i-am spus judecătorului că la acea oră, copilul doarme, la care ştiţi ce mi-a răspuns?: "Vedeţi, aveţi motiv de recurs!" Am solicitat şi ajutorul Protecţiei Copilului, au spus cei de acolo că programul nu corespunde unui copil aşa mic, dar ei n-au competenţă şi Justiţia e supremă. Asta am trăit eu.Şi da, au venit la executare silită la ora 14, cu Poliţie, cu psihologi, cu executorul. Ora de somn a copilului, ora de masă, programul de studiu, de sport , etc. - astea toate sunt insignifiante faţă de programul suprem - programul de relaţii personale .
Sentintele judecatoresti la minori sunt executorii, nu ai nevoie de sentinta.ce daca se da pensie de intretinere azi si motivarea vine peste 6 luni copilul nu mananca 6 luni?Dupa 6 luni cand vine motivarea de ce se poate executa si retroactiv pensia?programul de ce sa fie executoriu doar cu motivarea si nu odata cubsentinta?

When a scris:

Atunci, daca abia de 2 saptamani s-a pronuntat divortul, pana nu primiti hotararea puteti sa stati linistita.
Anuntati tatal sa respecte programul de somn al copilului iar daca vine la alte ore, pana nu are sentinta definitiva puteti nici sa nu ii deschideti usa.
Incercati totusi cu vorba buna intai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs- program de vizita minor ramgam ramgam Buna seara, Am dori sa stiu daca pot sa fac recurs la o solutie data intr-un proces pt vizitare minor. Copilul are 1 an si 2 luni, e alaptat, are un ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor pop_maria pop_maria baietelul are 4 ani.......si tatal are program de vizita de 2 ori pe luna sambata si duminica cate 6 ore..........la ultima vizita(adica il ia de la domiciliul ... (vezi toată discuția)
Program vizitare copil midaria1 midaria1 Buna ziua, Fostul sot si-a dobandit in urma unui proces de stabilire program vizitare minor, un anumit program de vizita. Din pacate nu respecta acele ore, ... (vezi toată discuția)