avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizitare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizitare copil

Buna ziua,

Fostul sot si-a dobandit in urma unui proces de stabilire program vizitare minor, un anumit program de vizita. Din pacate nu respecta acele ore, si are pretentia, oricand in intervalul din perioada stabilita la proces, sa vina sa o ia pe micuta.

Daca nu respecta programul, eu sunt obligata sa ii dau copilul ? sau el trebuie sa se prezinta conform orarului ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:51, 31 August 2012
Daca nu respecta programul de vizitare puteti refuza sa ii dati copilul.
Legal, eu am dreptul sa refuz programul de vizita ? Desi el se prezinta in intervalul mentionat in hotararea judecatoareasca ? va intreb, pt ca vreau sa fie si legal ce fac, nu sa platesc ulterior amenzi.

multumesc.
Doamna spune ca, sotul nu vine la ora stabilita prin programul de vizita, ci mai tarziu, sa zicem peste o ora, si are pretentia sa fie asteptat deoarece este dreptul lui de tata.
De fapt este un mod josnic de exercitare in continuare a controlului asupra fostei sotii, mai precis asupra timpului si nervilor ei, deoarece ea nu are evident alta treaba decat sa-l astepte pe dumnealui ca si Penelopa pe Ulise :P.
Ce obligatii are mama in acest caz? Ca situatia este foarte nuantata. Un politist de patrula ar spune de exemplu ca mama trebuie trebuie sa stea legata de clanta cu copilul pironit in holul blocului, in asteptarea tatalui ratacitor.
Care este pozitia unui avocat in aceasta situatie?
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2012
laau, utilizator
multumesc laau pt lamuriri.
Are degeaba pretentia sa fie asteptat, daca exista un program el trebuie respectat de fiecare parte, mama da copilul in timpul programului iar daca tata vine mai tarziu, mama nu poate fi obligata sa stea sa-l astepte ( ea oricum nu e obligata, dar copilul ar trebui sa fie acasa), dar cred ca cel mic va fi dezamagit daca e pregatit din toate pct de vedere sa plece si mama il intoarce de la usa pt ca a intarziat taica-sau. Pe de alta parte, nu ridicam copilul de la masa ca a venit taticul cu 2 ore mai tarziu.
Cred ca trebuie sa existe intelegere si sa se anunte cand poate fi efectuata vizita , cand se intarzie, cand exista motive pt amanare altfel, sicanele se rasfrang asupra copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca fostul intarzie? cristinica11 cristinica11 Buna ziua, am o hotarare definitiva prin care fostul are dreptul sa ia copilul de 3 ani la domiciliul sau de vineri ora 10 -duminica ora 19. Ce se intampla ... (vezi toată discuția)
Program de vizita nerespectat de parintele nerezident Barabas Reka Barabas Reka Buna ziua, sunt divortata si am o fetita de sase ani, tatal minorei sta la 60 km de domiciliul nostru si are program de vizitare in fiecare prima si al treilea ... (vezi toată discuția)
Procura notariala iesire din tara cu un minor, posibile consecinte refuz b.claudia89 b.claudia89 Fosta sotie,doreste sa ii platesc banii de pe bilete si rezervarea pt concediu,pt ca nu am vrut sa ii dau procura pt a iesi cu baiatul din tara.Instanta ma ... (vezi toată discuția)