avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Ref. Club sportiv
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Ref. Club sportiv

Buna ziua,

Am infiintat o asociatie sportiva (persoana juridica fara scop patrimonial) si vreau sa o schimb in club sportiv.
Mentionez ca doresc sa realizez aceste modificari deoarece pentru obtinerea certificatului de identitate sportiva, persoana juridica trebuie sa aiba inscrisa sintagma de ,,club sportiv''.


Ma puteti ajuta cu procedura necesara?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2018
Costy S, Alte profesii
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 02:52, 10 Iunie 2018
Modificati denumirea obtinand in prealabil rezervarea de la Minist Justitiei ,modificati actul constitutiv si statutul in ceea ce priveste denumirea ,va prezentati la instanta pt a se lua act de modificarile respective.Discutati inainte cu functionarii de la registrul sportiv pt a intelege exact ce doresc pt ca astfel riscati sa va tot amane.
Multumesc pt raspuns.
Daca in prezent se numeste ,,Asociatia Sportiva ,,X'', acum trebuie sa solicit rezervare pentru: ,,Clubul sportiv ,,X''?
Cererea o fac in numele Asociatiei sau in numele meu (membru fondator)? Multumesc pt suport!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
e una din multele interpretari abuzive pe care le fac functionarii de la Registrul Sportiv, insa nu merita efortul sa ii fortat prin instanta sa renunte la sicane, pentru ca dureaza cu anii. Schimbati denumirea si mai completati / ajustati in statut sa fie concordant si cu cerintele legislatiei sportive si ale federatiei sporitive nationale daca exista pe acel domeniu. Nu e nicio schimbare de forma juuridica, tot asociatie va fi in continuare functionand in baza OG 26 / 2000 doar ca va avea recunoastere ca structura sportiva, si va fi considerata "club sportiv" in sensul Legii 69 / 2000 care e insa doar o calitate speciala a ONG-ului, asa cum ar putea fi ONG de mediu sau cultural sau de drepturile omului... Cererea de rezervare si certificare a disponibilitatii si rezervarii noii denumiri o face desigur asociatia, ca persoana juridica.... si dupa ce o obtine, parcurge procedura de modificare de acte constitutive, si apoi cea de obtinut de la MTS avizul, autorizatia si CIS-ul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se obtine un certificat de identitate sportiva? radudan radudan Poate un ONG (asociatie) sa obtina un Certificat de Identitate Sportiva daca nu este asociatie sportiva sau club sportiv? Daca nu, ce poate sa faca pentru a ... (vezi toată discuția)
Aviz anst pentru infiintare asociatie club de dans sportiv AndreeaFolea AndreeaFolea In momentul depunerii dosarului de infiintare la judecatorie este nevoie de vreun aviz din partea ANST la dosar? Pe cateva site-uri apare ca doar federatiile ... (vezi toată discuția)
Asociația sportiva Gabriel 195 Gabriel 195 Bună ziua, vreau sa înființez o asociație sportiva,sutem 3 persoane și avem și spațiul locativ pentru a desfășura activitatea, vrem sa o facem fără ... (vezi toată discuția)