avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... solutie de renuntare la urm. penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

solutie de renuntare la urm. penala

Procurorul de caz, prin ordonanta a dispus solutia de renuntare la urm. penală fata de niste inculpati.
Dosarul e la instanta, dar pana in prezent nu am primit nici o citatie de la instanta de judecata prin care să fiu informată ca am dreptul sa formulez plangere impotriva solutiei de RUP.

1). In baza carui articol pot formula plangere impotriva ordonantei de RUP?
2) Există un termen de zile in care pot formula plangere impotriva ordonantei de RUP?
Cel mai recent răspuns: danaa1 , utilizator 06:29, 24 Aprilie 2018
Dosarul e deja la instanta, astfel nu aparea pe saitul instantei numele inculpatilor.

Procurorul de caz mi-a comunicat ordonanta de confirmare RUP, insa nu mi-a comunicat un anumit termen ca as putea sa formulez plangere la proc. ierarhic impotriva solutiei de confirmare RUP.
De aici am inteles ca dosarul cu solutia de confirmare RUP a fost inaintat catre instanta la judecator, dar asa cum am spus si mai sus, instabta nu mi-a comunicat citatie.

Voi fornula totusi motive de respingere impotriva confirmarii de RUP a procurorului de caz.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Așa cum vedeți și in articolul pe care l-a citat colegul, nu se face plângere la procurorul ierarhic superior, aceasta cale de atac nu mai exista potrivit codului de procedura penală pentru ordonanța de Renunțare la Urmărirea Penală. Motivele pentru care nu ar trebui sa fie data aceasta soluție se discuta direct in fata instanței de judecată. Dacă aveți o calitate in dosar, ar trebui sa fiți citată. Dacă nu sunteți citată, înseamnă ca e o eroare. Formulați concluziile dumneavoastră și prezentați-va la termen.


Loredana Costina a scris:

Dacă aveți o calitate in dosar, ar trebui sa fiți citată. Dacă nu sunteți citată, înseamnă ca e o eroare. Formulați concluziile dumneavoastră și prezentați-va la termen.


Ca să fiu sigură că nu ar fi eroare, am verificat pe saitul instantelor de judecată la secțiunea sedinte și, am observat că in ziua respectivă se judecă mai multe dosare ce au ca obiect confirmare RUP.
Am constatat ca la toate sedintele sunt trecuti doar o parte, nicidecum două părti. Adica, la mine sunt trecuti făptuitorii, iar eu nu apar, În alte dosare de sedintă sunt trecuti doar partea vătămată, făptuitorii nu sunt trecuți. Si uite asa, in continuare apare trecut la fiecare dosar făptuitorul sau partea vatamată, nicidecum nu este trecut făptuitorul si partea vătămată impreună.

Conform art. 318, alin 13 Cod Proc. Pen. => Judecătorul de cameră preliminară stabileşte termenul de soluţionare şi dispune citarea persoanelor prevăzute la alin. (12).
Persoanele ce trebuiesc citate prev la alin. 12 sunt: persoana care a făcut sesizarea, părţilor, suspectului, persoanei vătămate şi altor persoane interesate.

E de mirare de ce pe sait nu apar impreună făptuitorii și persoana care a făcut sesizarea, ci apare doar una dintre părți, asta mă face să inteleg că alte părți nu au primit citație cum nici eu nu am primit citatie, dar eu am verificat pe sait, insa alte persoane, probabil că nu stiu să umble si să caute pe sait, lucru care mie personal nu mi se pare corect ca procesul să aibă loc doar cu citația făptuitorilor fara a fi citată si persoana vătămată (cazul meu).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 ncpp) ContSters427013 ContSters427013 Buna ziua, Ma puteți ajuta cu un sfat in legătura cu o problema? In urma cu 1 an și ceva am sustrat dintr un supermarket un produs, după am fost dus in ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket Anamariacatalina Anamariacatalina Am fost chemată la judecătorie printr o citație in care scria renunțare urmărire penală, am furat dintr-un supermarket niște alimente, am confirmat la ... (vezi toată discuția)
Redeschidere urmărire penală Just-drept Just-drept Am avut un proces nedrept. Procurorul a propus confirmare renuntare urmarire penală (art 318 cpp), iar judecatorul a admis confirmarea la RUP. Sunt ... (vezi toată discuția)