as vrea sa stiu ce inseamna exact teren in proprietate: terenul masurat pe orizontala sau si pe verticala? de ex: daca am o pivnita de 20 mp, si pe actul de proprietate scrie ca am 80 mp teren, in cei 80 mp sunt inclusi si cei 20 mp?
Nu, nu sunt inclusi.
Imaginati-va pivnita ca o cladire, care in loc sa fie deasupra, e dedesubt.
Un imobil compus din constructii si teren, este descris la modul casa x m.p., iar terenul aferent x m.p * (in terenul aferent nefiind inclus si terenul de sub casa.)
Multumesc pt raspuns, asa mi se pare logic, doar ca eu am teren in proprietate 80 mp, adica terenul de sub constructii, insa adunand supr casei de 55 mp (supr construita) cu cea a magaziei de 13 mp, nu-mi ies 80 mp si am crezut ca se aduna si supr pivnitei care este situata sub magazie ( 12 mp). Ar fi iesit de fapt 75 mp, dar oricum era mai aproape de 80 mp..
Un imobil compus din constructii si teren, este descris la modul casa x m.p., iar terenul aferent x m.p * (in terenul aferent fiind inclus si terenul de sub casa.) Altfel, o casa de 100 mp situata pe un teren de 100 mp ar fi descris ca si o casa de 100 mp si 0 mp teren?
Am inteles, doar ca in cazul meu cu o casa de 55 mp si magazie de 13 mp nu ies 80 mp. Am si un teren in folosinta de la primarie de 47 mp, inseamna ca ceea ce imi ramane din terenul in proprietate (12 mp) se aduna la cei 47 si rezulta curte libera de 59 mp??
Pai, ati intrebat de terenul in proprietate, nu de cel in folosinta. Aveti teren in proprietate, cel putin teoretic, atat cat scrie in actul de proprietate si in documentatia cadastrala aferenta, indiferent daca exista cladiri pe/sub acest teren. Faptic, suprafetele pot sa difere mai mult sau mai putin, caz in care ar trebui sa va actualizati documentatia cadastrala cand veti avea un interes in acest sens. Ce tip de act de proprietate aveti si ce anume se specifica in acesta?