avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... art.56 cod muncii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

art.56 cod muncii

in data de 23 mai 2018 indeplinesc varsta de pensionare.la RUNOS mi s-a spus ca nu pot sta pana la iesirea deciziei de pensionare.mentionez ca lucrez in institutie de stat. va rog sa-mi spuneti ce sa fac.mutumesc
Cel mai recent răspuns: stelista , utilizator 16:43, 2 Mai 2018
In data de 23 mai 2018 , c.i.m. va inceta de drept.

Prin urmare, RUNOS are dreptate.
am uitat sa precizez ca am atins limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare,
( 60 de ani si 10 luni) conform anexa 5 din Legea pensiilor si in Codul Muncii art. 56 se precizeaza ca incetarea de drept a contractului de munca in situatia prezentata se face dupa primirea deciziei de pensie.
1. In mesajul initial nu ati mentionat asa ceva ... Potrivit Regulamentului Avocatnet.ro, "Când topicul se referă la o problemă, oferă cât mai multe detalii, nu aştepta ca ceilalţi utilizatori să ți le ceară. Spre exemplu, enunță de la început data la care s-au întâmplat faptele de care vorbeşti, unde și ce anume s-a întâmplat, făcând referire inclusiv la elementele care nu-ți par importante, e mai bine să oferi detalii în plus decât în minus ".

2. Dvs ati depus dosarul de pensionare pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare?

imi cer scuze daca nu sunt foarte coerenta. Nu am depus dosarul. Data la care trebuie sa depun dosarul este 23 mai 2018.intrebarea este daca pot sta la munca pana la iesirea deciziei de pensie.
In acest caz, raspunsul este clar DA.

Alte discuții în legătură

Cumul pensie cu salariu (companie privata) b26ddg b26ddg Buna ziua, am 59 ani si 4 luni si incepand cu 27 mai 2020 indeplinesc conditiile de iesire la pensie la limita varsta, luand in considerare cei 8 ani de lucru ... (vezi toată discuția)
Pensie sexu sexu am depus dosarul de pensionare,dureaza cateva luni pina vine hotarirea,in acest timp pot fi dat afara de la serviciu ? pot sa-mi scot concediu medical in ... (vezi toată discuția)
Abuz angajator decizie pensionare Adrian Vasile10 Adrian Vasile10 Buna ziua!Azi 27.12.2023 am intrat in posesia decizie de pensionare pt limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare.Tot azi am facut cerere (cu ... (vezi toată discuția)