avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Abuz angajator decizie pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Abuz angajator decizie pensionare

Buna ziua!Azi 27.12.2023 am intrat in posesia decizie de pensionare pt limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare.Tot azi am facut cerere (cu nr de inregistrare)de incetare a CIM la care am atasat decizia de pensionare si fisa de lichidare.
Angajatorul ofera o prima de iesire la pensie pana la finalul anului(de la anu nu se mai da).
Angajatorul mi-a zis verbal ca prima nu se mai da fiindca trebuia pana acum 2 saptamani sa depun cererea in conditiile in care in CCM spune clar ca se da prima pana la 31.12.2023
Tinand cont ca azi 27.12 am depus decizia la angajator si am solicitat incetarea CIM este legal sa nu imi dea prima?
Este posibil ca angajatorul,in mod voit sa imi amane incetarea CIM pt ianuarie 2024?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 27 Decembrie 2023
Codul Muncii:
Articolul 56
(1) Contractul individual de muncă existent încetează de drept:
c)la data......................comunicării deciziei pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare;
Ati mai postat un topic legat de aceasta problema ... 27.12.2023 = data incetarii c.i.m.

Postati prevederile ccm-ului legat de acordarea primei , unde se mentioneaza conditiile de acordare.
In ccm scrie ca:La data iesirii la pensie angajatului i se ofera o indemnizatie de iesire la pensie in cuantum de 8 salarii.
CCM-ul actual este in vigoare pana la mijlocul anului 2024,dar tinand cont de "Ordonanta trenulet" aceasta indemnizatie nu se mai acorda incepand cu ianuarie 2024.

Cornel Vasile a scris:

Ati mai postat un topic legat de aceasta problema ... 27.12.2023 = data incetarii c.i.m.

Postati prevederile ccm-ului legat de acordarea primei , unde se mentioneaza conditiile de acordare.

Lucrati in sectorul bugetar sau privat?
Lucrez in cadrul Societatii Romane de Radiofuziune.

Cornel Vasile a scris:

Lucrati in sectorul bugetar sau privat?

Alte discuții în legătură

Decizie pensionare urgent! Adrian Vasile10 Adrian Vasile10 Buna seara!Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speță: Pe data de 18.12.2023 am depus dosarul de pensionare pt limita de varsta cu reducere varstei standard ... (vezi toată discuția)
Dilemă decizie pensionare Adrian Vasile10 Adrian Vasile10 Buna seara!Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speță: Pe data de 18.12.2023 am depus dosarul de pensionare pt limita de varsta la casa de pensii iar pe ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti cand iesi la pensie um1640 um1640 Buna seara!daca nu ti-a venit decizia de pensionare de drept si iti faci lichidarea la locul de munca mai beneficiezi de drepturile banesti care iti revin cand ... (vezi toată discuția)