Buna ziua, ma interesează când se dispune amânarea aplicării pedepsei. Am condus sub influența alcoolului și as vrea sa știu dacă am vreo șansa (0,91 aeru expirat). Sunt student și nu am alte antecedente, o sa îmi fac rost și de caracterizări de unde am lucrat, acestea fiind pozitive, as putea sa mai adaug altceva la dosar ajutându-ma sa primesc aceasta pedeapsa ? Mulțumesc anticipat
Amanarea aplicarii pedepsei nu reprezinta o forma de condamnare.
Aceasta forma de individualizare judiciara, insa, va fi mentionata in cazierul judiciar, cazier care va fi curat in termen de doi ani, termen ce curge de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.
Nu rezulta, de asemenea, interdictii sau decaderi ce rezulta din condamnare.
Prin amanarea aplicarii pedepsei este stabilit un termen de supraveghere, pe o durata determinata, fixata de instanta de judecata, in sarcina condamnatului fiind instuite obligatii si masuri de supraveghere.
In ipoteza in care obligatiile, respectiv masurile de supraveghere sunt nesocotite, instanta de judecata poate proceda la revocarea amanarii aplicarii pedepsei, putand dispune executarea pedepsei in regim privativ de libertate.