avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Animale mici de companie trecute la întreținere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Animale mici de companie trecute la întreținere

Bună ziua! Locuiesc la bloc și am 2 animăluțe de companie: un porcușor de guineea și un iepure pitic..locuiesc la adresa de față de cca 2 ani..fară să fiu înștințată dinainte, doar știind că vecinului meu de sus nu-i convine ideea că am 2 animale în casă(mi-a zis că ,,ar trebui să mă mut la țară dacă vreau să cresc animale") aflu astăzi că Asociația de la bloc a trimis nu știu ce hotărâre în instanță cum că de acum trebuie să plătesc pt cele 2 animale capt 2 persoane aflate în întreținere. Este normal așa ceva? Sunt o groază de persoane din bloc care au animale, câini, pisici și nu plătesc nimic..Sunt singura. Ce aș putea face în acest sens? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:30, 27 Aprilie 2018
Pe administratorul dumneavoastra, trebuie sa-l vada neaparat un doctor. Daca se ajunge in instanta cu asa ceva, cred ca judecatorul se va prapadi de ras. Probabil veti fi citata. Dar sincer, cred ca e o gluma. Cineva, vrea sa va necajeasca.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2018
viorel55, utilizator
Daca s-a ajuns in instanta este in avantajul dv deoarece va puteti sustine interesul si anume sa atentionati ca legiutorul a prevazut in legislatie ca se trec la calculul cotelor de intretinere persoane
Au existat multe astfel de situatii ajunse in instanta care a pronuntat hotarari favorabile detinatorilor de animale de companie
Succes !
@viorel 55 a scris
Pe administratorul dumneavoastra, trebuie sa-l vada neaparat un doctor

Pentru ce anume apreciati ca administratorul de imobil necesita intrevedere cu doctorul ?
Spuneți mi vă rog, există la momentul de față vreo prevedere legală conform căreia animalele micuțe trebuie trecute la întreținere? sau pot asociațiile să facă așa ceva? citisem că Asociația are dreptul să stabilească așa ceva...cum stă treaba?mulțumesc
Ca sa clarificam
Asociatiile de proprietari pot sa stabileasca ce doresc proprietarii-asta nu inseamna ca ceea ce doresc acestia este si temeinic si legal
Sunt asociatii de proprietari care in adunarea generalla au hotarat ca vecinul Gica sa ramana presedinte de asociatie pe viata si toti cei care nu sunt de acord cu actiunile acestuia sa fie actionati in instanta,sau ca in imobil sa nu locuiasca persoane de anume etnie, si convingere religioasa,etc
Exista hotarari judecatoresti prin care instanta d ejudecata la cererea celui interesat sau prejudiciat de hotararea adunarii generale a formulat actiune in instanta care in final a dispus anularea respectivei hotarari
Problema esentiala si reala este ca in asociatia de proprietari hotararile se dispun fara o anailiza de specialitate fara studiere avantaje/dezavantaje,precedente -pe principiul efectului de turma
Or pentru anularea unei hotarari a adunarii generale a proprietarilor numai instanta de judecata este competenta sa o dispuna si asta implica stres,timp alocat termenelor de judecata,efort financiar aferent pentru reprezentare si aparare interese-lucru care nu si-l permite fiecare
Dv trebuie sa constientizati ca legiuitorul a prevazut concret ca in evidenta de calcul cote de intretinere se trec persoane
Mai mult ,fara un temei legal hotararile asociatiilor de proprietari de a impune c/v lunara detinatorilor de animale de companie este abuziva , netemeinica si discriminatorie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caine la intretinere carmenspata carmenspata Buna ziua ,am si eu o intrebare si va rog sa ma lamuruti. am un catelus de talie mica ,si administratorul Doreste ca eu si inca 3 vecini ce detinem animale de ... (vezi toată discuția)
Taxa impusa de asoc de proprietari pentru animale de companie foy floricel foy floricel Asoc. de proprietari vrea sa impuna o taxa lunara pt toti detinatorii de câini. Invoca art. 47 lit.d din legea 230/2007 (chetuieli pe beneficiari) si art.50 ... (vezi toată discuția)
Decizie discriminatorie luată de comitetul executiv în privința animalelor de companie. cum se poate contesta? 1984a 1984a Buna ziua. Am urmatoarea problema.Detin un caine de talie mica intr-un apartament.comitetul executiv ia decizia ca locatarii nu au voie sa tina caini(nu si ... (vezi toată discuția)