avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Durata incheierii unui contract de achizitie directa ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Durata incheierii unui contract de achizitie directa pt produse/servicii cu caracterede regularitate

Va rog opinie privind durata incheierii unui contract de achizitie directa pt produse/servicii cu caracterede regularitate.
Nu se poate aplica art.165 din HG 395 , deorece acesta face referire la proceduri de atribuire, dar nu am gasit nimic referitor la achizitie directa.
1) Art.164 din HG 395/2016- reglementeaza modificarea contractului in sensul art.221 din Legea 98/2016;
SECTIUNEA a 2-a
Modificarea contractului de achizitie publica/acordului-cadru

ART. 221 alin 1 din le 98 spune ca :
(1) Contractele de achizitie publica/Acordurile-cadru pot fi modificate, fara organizarea unei noi proceduri de atribuire, in urmatoarele situatii:
a) atunci cand modificarile, indiferent daca sunt sau nu sunt evaluabile in bani si indiferent de valoarea acestora, au fost prevazute in documentele achizitiei initiale sub forma unor clauze de revizuire clare, precise si fara echivoc, care pot include clauze de revizuire a pretului sau orice alte optiuni

AM ajuns la concluzia ca pot fi astfel 2 spete:
1) de la data semnarii lui pana la 31.12.2018 cu posibilitate de prelungire 4 luni in anul 2019 pana la aprobarea bugetului de venituri si chel.- are la baza articolele de mai sus

2) pe o perioada de 12 luni de la data semnarii lui cu clauza suspensiva de existenta a resurselor bugetare in anul urmator.( aceasta prevedere nu am gasit o nicaieri)

CUM E CORECT?
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2018
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Modificare obiect contract achizitie publica directa Nicoleta111 Nicoleta111 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o problema. Daca ai un contract de achizitie publica directa, poti sa modifici obiectul contractului fara probleme, chiar ... (vezi toată discuția)
Prelungire acord cadru institutii publice larysamat76 larysamat76 La incheierea de contracte subsecvente, o autoritate contractanta incheie un angajament legal numai in limita creditelor bugetare aprobate (ALOP). Situatia ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut intre o societate si un tert sustinator la licitatie Iulia Stroea Iulia Stroea Buna ziua, In urma participarii la o licitatie in care societatea pe care o reprezint a fost sustinuta de un tert (societate economica si aceasta) mi s-a ... (vezi toată discuția)