avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ofiter de stare civila ori cu intentie falsificator de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ofiter de stare civila ori cu intentie falsificator de acte de stare civila

Este vorva de O.G. Nr 64/2011 Metodologia cu privire la aplicarea unitară a dispozițiilor în materie de stare civilă privind aplicarea Legii Nr.119/1996. Am solicitat obtinerea unui duplicat Certificat de Deces u unei persoane decedate in anul 1923 NEDELCU NITU CRISTEA. Conform Registru Starei Civile pentru Morti din acelasi anu 1923.
EXEMPLU: In partea stanga a Registru Starei Civile pentru Morti din acelasi anu 1923. scrie act nr.234 sub care scrie NEDELCUL NITU CRISTEA.
In partea dreapta este o mica povestioara incare sta scris cum a murit.
In noul Certificat de deces duplicat eliberat de catre starea civila acestia refuza sa scrie ambele prenume NITU CRISTEA pe motiv ca legea nu le permite si anume au scris doar prenumele de CRISTEA, astfel ca apare decat NEDELCU CRISTEA.
Primaria invocatexte de lege din: O.G. Nr 64/2011 Art. 24. -

Întocmirea actelor de stare civilă și înscrierea mențiunilor se fac în limba română, folosindu-se alfabetul latin, cu respectarea următoarelor reguli:

a) rubricile privind numele de familie, prenumele, denumirea localității, județul sau țara și cauza decesului se completează cu majuscule, de tipar; dacă numele de familie ori prenumele este compus din două sau mai multe cuvinte, acestea se scriu fără a se despărți prin cratimă;
Art. 25.
-c) în actele de stare civilă transcrise/înscrise, rubricile cu privire la "nume" și/sau "prenume" se completează conform certificatului original prezentat; în acest caz, prevederile art. 24 lit. a) teza a 2-a nu se aplică;
MAI EXACT EI I NTELEGAND prin art. 24 lit. a) teza a 2-a nu se aplică;
faptul ca nu se scriu ambele prenume NITU CRISTEA.
E inteleg, art. 24 lit. a) teza a 2-a nu se aplică; in sensul ca dacă numele de familie ori prenumele este compus din două sau mai multe cuvinte, acestea se scriu fără a se despărți prin cratimă; ??????
Asa ca prin nescricriere prenumelui NITU se pierde sirul unei filiatii.
Filiatie pe care insasi primarul comunei o ascunde pentru ca am avut curajul al denunta privind retrocedari ilegale de terenuri.
Am comunicat ofiterului de stare civila faptul ca a omis cu buna stiinta a insera date conform cu realitatea acesta mi-a comunicat verbal ca ia fost indicat de la judet sa nu mentioneze prenumele de NITU nici la decedat nici ca parinte al decedatului.
Poate interpreta cineva corect cele doua texte din cele doua articole ?

Alte discuții în legătură

Ajutor in interpretarea a doua articole de stare civila !!! dezastru intr-o primarie, hotie si iar hotie o tin in continuare cu falsuri peste falsuri. soparla62 soparla62 Este vorva de O.G. Nr 64/2011 Metodologia cu privire la aplicarea unitară a dispozițiilor în materie de stare civilă privind aplicarea Legii Nr.119/1996. ... (vezi toată discuția)
Fals intelectual comis de ofiterul stari civile ! adevarat ori fals ? sunt mintit si pacalit in fata soparla62 soparla62 Buna va cer un sprijin in interpretarea unui ,,Registru Starei Civile pentru morti din anul 1923. Ex; In partea dreapta a documentului sta scris descrierea ... (vezi toată discuția)
Care sunt efectele sentintei civile asupra cercetarii, urmariri penale dintr-un dosar penal cornaca cornaca Care sunt efectele Sentintei Civile nedefinitiva asupra cercetarii, urmariri penale dintr-un dosar penal privind falsul intelectual ? Se poate folosii ... (vezi toată discuția)