avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals intelectual comis de ofiterul stari civile ! ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals intelectual comis de ofiterul stari civile ! Adevarat ori fals ? Sunt mintit si pacalit in fata

Buna va cer un sprijin in interpretarea unui ,,Registru Starei Civile pentru morti din anul 1923.
Ex; In partea dreapta a documentului sta scris descrierea mortii celui decadat.
In partea stanga este scris
Nedelcu
Nitu Cristea
INTREBARE: ? Ce reprezinta cele două prenume NITU CRISTEA ?
Pot fii NITU CRISTEA considerate ca fiind 2 prenume ale decedatului cu numele de familie NEDELCU ? ori primul prenume NITU poate fii considerat prenumele tatalui decedatului NEDELCU ?
Acestea deoarece am solicitat de curand un duplicat al CERTIFICATULUI DE DECES al lui NEDELCU NITU CRISTEA
ofiteru starii civile din primarie mi-a eliberat un nou certificat de deces.
ATENTIE SURPRIZA ! Pe noul certificat ofiterulbstrii civile a scris;
Numele de familie NEDELCU
Prenumele CRISTEA (omitand sa scrie si NITU)
Mai mult prenumele de NITU nu la scris nici la rubrica DATE PRIVIND PARINTII
Numele de familie al tatalui:-------------
Prenumele tatalui: --------------
Am intrebat ofiterul starii civile de ce nu a scris prenumele de NITU nici la prenumele decedatului si nici la prenumele tatalui decedatului ?
Raspunsul a fost socant ! Citez ,, Nu se scrie si legea nu imi permite,,
Sunt socat pentru ca de fapt consider ca se ascunde altceva si anume o filiatie si o alta eventuala neregula, greseala in alt act de stare civila DECES unde NITU CRISTEA apare ca fiind tatal lui NITU ECATERINA. Mai precis : Numele de familie NITU
. Prenumele ECATERINA
Prenumele tatalui CRISTEA.
Acesta ar demonstra greseala si faptul ca in actul de moarte din 1954 a lui ECATERINA sa trecut gredit in loc de nulele de familie NDELCU sa scris primul prenume al tatalui NITU ca fiind nume de familie . De mentinat este ca ofiterul decstare civila ascunde aceasta eventuala filiatie a celor doi. EECATERINA fiindvde fapt fiica legitima a lui NEDELCU NITU CRISTEA. Dupa umila mea parere consider ca sa facut un fals intelectual !
Pntru final; Ofiteru starii civile sustine in continu ca legea nu-i permite sa scrie prenumele de NITU nici la prenumele decedatului NEDELCU NITU CRISTEA si nici la prenumele tatalui acestuia..
Nu am auzit si intalnit asa ceva !
Multumesc
Cel mai recent răspuns: soparla62 , utilizator 08:16, 24 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate fi vorba despre o greșeală materială, pe care nu se obosește nimeni să o corecteze, ba dimpotrivă, ea se perpetuează la emiterea fiecărui alt act de deces al familiei, ori, după cum afirmați, poate fi vorba despre un fals, însă mai puțin plauzibil, pentru că, dacă ar fi așa, ar trebui să existe un interes la efectuarea acestui fals, și care ar fi acela? Între această greșeală materială și fals diferența o face forma de vinovăție, intenția sau neglijența.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da multumesc ""după cum afirmați, poate fi vorba despre un fals, însă mai puțin plauzibil, pentru că, dacă ar fi așa, ar trebui să existe un interes la efectuarea acestui fals, și care ar fi acela?""
E tocmai asta este: Ofiterul starii civile este si consilierul personal al primarului ia eu m-am judecat cu respectiva primarie pentru ca acestia au retrocedat niste terenuri in mod fraudulos unor pesoane neindreptatite cu precizarea ca aceste terenuri au apartinut familiei noastre ! Prin faptu ca nu a mentionat prenumele de NITU in noul certificat de deces ca fiind prenumele decedatului NEDELCU NITU CRISTEA si nici la rubrica DATE PRIVIND PARINTII ca fiind prenumele tatalui decedatului. Ofiterul starii civile de fapt a acoperit alte greseli care intrerupt lantul filiatiei familiei.
Intr-un alt act de deces al ficei lui NEDELCU NITU CRISTEA numita ECATERINA aceasta apare cu numele de familie NITU CRISTEA ( mai pe inteles cele doua prenume au devenit nume de familie NITU iar prenumele tatalui a ramas CRISTEA) iar aceasta a devenit NITU ECATRERINA fiica lui CRISTEA.

Asta ascunde fosta consiliera personala a primarului devenita peste noapte ofiter de stare civila.
Ascunde o filiatie si o intrerupe cat si drepturile succesive dar si niste contracte de vanzare cumparare din anii 1920-1936.
De remarcat este ca ofiterul starii civile sustine ca legea nui permite ! Desii in REGISTRUL STAREI CIVILE PENTRU MORTI care se gaseste in primarie scrie foarte clar in partea stanga a registrului NEDELCU NITU CRISTEA.
Spuneti dumneavoastra de o greseala materiala ???? cand omiti cu intentie a insera date in noul certificat de deces care exista Registrul starei civile pentru morti ?
Sa nu il treci nici la o rubrica nici la alta pentru ca nu vrei si sa minti in fata ca legea nu iti permite ?? Ma indoiesc sa existe vreo lege .... dar in Romania totul este posibil
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ofiter de stare civila ori cu intentie falsificator de acte de stare civila soparla62 soparla62 Este vorva de O.G. Nr 64/2011 Metodologia cu privire la aplicarea unitară a dispozițiilor în materie de stare civilă privind aplicarea Legii Nr.119/1996. ... (vezi toată discuția)
Ajutor in interpretarea a doua articole de stare civila !!! dezastru intr-o primarie, hotie si iar hotie o tin in continuare cu falsuri peste falsuri. soparla62 soparla62 Este vorva de O.G. Nr 64/2011 Metodologia cu privire la aplicarea unitară a dispozițiilor în materie de stare civilă privind aplicarea Legii Nr.119/1996. ... (vezi toată discuția)
Care sunt efectele sentintei civile asupra cercetarii, urmariri penale dintr-un dosar penal cornaca cornaca Care sunt efectele Sentintei Civile nedefinitiva asupra cercetarii, urmariri penale dintr-un dosar penal privind falsul intelectual ? Se poate folosii ... (vezi toată discuția)